Feljelentésre készül a Mi Hazánk Mozgalom Soproni Tamás ellen a kettős kereszt kitiltása miattVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Feljelentésre készül a Mi Hazánk Mozgalom Soproni Tamás ellen a kettős kereszt kitiltása miatt
Forrás: Pesti Srácok, 2019/12/18 17:15

Feljelentésre készül a Mi Hazánk Mozgalom Soproni Tamás ellen a kettős kereszt kitiltása miattVárhatóan feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt Terézváros polgármestere ellen Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, véleménye szerint Soproni Tamás egyértelműen politikai döntést hozott, amikor megtiltotta, hogy Toroczkaiék kettős keresztet állítsanak fel a Nyugati téren Advent idejére. Mint arról a PestiSrácok.hu is beszámolt, Soproni először a vásárolni igyekvő emberek megnövekedett számával indokolta a tilalmat Budapest egyik legforgalmasabb közterületén, majd olyasmiket beszélt, hogy momentumosként sokakhoz hasonlóan ő sem keresztény, így nem látja indokoltnak a kereszt, mint szimbólum megjelenítését. A polgármester legutóbb kibökte, hogy a Mi Hazánk Mozgalomban nácik vannak, akiknek ő nem akar így szereplési lehetőséget biztosítani. A jelek szerint tehát Soproni Tamás értékrendjében vannak a jó, és vannak a rossz nácik, utóbbiak Toroczkaiék, a jók – például a zsidókat listázó Gyöngyösi Márton, a Duna partján a vészkorszakban a folyóba lőtt áldozatok emlékművét meggyalázó Kulcsár Gergely, vagy a zsidó nőt nyilvános helyen megverő Szávay István , vagy Szabó Balázs, a Jobbik tunéziaiak megverése miatt garázdasággal vádolt újpesti alelnöke – pedig érinthetetlenek, hiszen Sopronit az ellenzéki koalíció tagjaként a Jobbik is segítette, hogy Terézváros élére kerülhessen. Toroczkai László szerdán szeretett volna beszélni Soproni Tamással, akinek egy, a demokrácia haláláról szóló könyvet is vitt ajándékba. A VI. kerület vezetője rendkívül férfiasan nyugdíjas biztonsági őrökkel üzent a sajtónak, hogy nem tudja fogadni Toroczkait és az újságírókat, mert épp sajtótájékoztató van nála. Nosza, gondoltuk ott a helyünk, mire ismét üzentek, hogy oda aztán nem mehet ám be akárki, a sajtótájékoztató zárt körű. Hamarosan kiderült, hogy semmilyen sajtóesemény nem volt Soproni irodájánál, viszont nem tud foglalni senkit, és ugyan a hivatalában tartózkodik, de mégsem, vagy valami ilyesmi. Miután felvázolódott, hogy a polgi milyen kőkeményen bele tud állni a harcaiba, ha épp nem a baráti sajtója simogatja, ezért próbáltuk felhívni telefonon, de több eredményre ez sem vezetett. 
A videót készítette: László Petra és Csibra TiborAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031