Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály 2019 évzáró - Kemenes Edit ... 14.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály 2019 évzáró - Kemenes Edit ... 14.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/12/16 19:45

Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály 2019 évzáró - Kemenes Edit ... 14.Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály 2019. évzáróján, dr. Elek Lenke elnök a meghívott vendégekkel Meskál Tiborral és Kovács Istvánnal, a hazai szállodaszakma két doyenjével izgalmas régebbi és aktuális mai témákról beszélgetett. Kemenes Edit, alapító bemutatta a Kemenes Cukrászatot, amely az évzáróra finom falatokkal, süteményekkel készült. Az ünnepre a Sápi Gyümölcsbor termelőinek finom nedűivel koccinthattunk, miután meghallgattuk Sápi Csaba beszámolóját arról, milyen technológiával készítik gyümölcsből készült különleges boraikat.
Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, volt főtitkára, jelenlegi főtanácsadója a Pannónia Szálloda és Vendéglátó Vállalatnál több területen dolgozott. 1976–1981: a Ferihegyi repülőtér vendéglátó üzletágának igazgatója. 1982-ben irányításával nyílt meg az Atrium Hyatt, a 2003-tól Sofitel Budapestként üzemelő hotel éléről ment nyugdíjba 2006 végén. Szakmai elismerései: Marencich-emlékplakett, Pro Turismo díj, Év Szállodása.
Meskál Tibor a Corinthia Hotel Budapest Senior Duty Managere, vagyis az ügyeletes igazgatója. A VIP-vendégeket vagy ő, vagy az igazgató, vagy ketten együtt fogadják. Feladatai mellett arra is van ideje, hogy a hotel történetét bemutató sétákat vezessen az érdeklődőknek. Kifogyhatatlan energiája 74 évesen sem apad, mosolyogva diskurál a vendégekkel, hol angolul, hol németül, hol pedig olaszul. Megtudtuk, hogy 1961. augusztus 20-án nyitották meg újra a második világháború után a Grand Hotel Royalt. Akkoriban a 364 szobás szálloda 460 fős személyzettel működött. Néhány híresség, akiknek Meskál Tibor szolgált fel: II. Erzsébet, királynő, Mihail Gorbacsov, Walter Ulbricht, az NDK államtanácsának egykori elnöke, Marlene Dietrich, Frank Sinatra, Ike és Tina Turner, Ian Anderson, a Jethro Tull zenekar frontembere, az iráni sah, Mindszenty József bíboros, Diana hercegnő, Donald Sutherland, Jean Reno, Gérard Depardieu, José Carreras ...
2019. augusztus 4-én megnyílt a Kemenes Cukrászda és Bisztró harmadik új üzlete. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás, amely 2015-ben nyitotta első önálló cukrászdáját, 2019-től a Klapka György által híressé vált Vámház körút 9. szám alatt is várja vendégeit, közel 700 négyzetméteres területen.
A házias sütemények mellett meleg ebéddel is várják a betévedő vendégeket, a környéken élő és dolgozó emberektől a turistákig. A bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból. A családias hangulat nem csak a kinézetben és az ízekben jelenik meg, hanem magában a vezetésben is, hiszen Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét az unokáknak is sikerült átadnia. A cukrászdában a hagyományos sütemények mellett, mint a zserbó és az almáspite, a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy akár gyümölcsös mousse formájában. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek vissza a tányérról.
A Sápi Gyümölcsbor Magyarország első kézműves gyümölcsbor manufaktúrája, ami rengeteg munka és családi összefogás eredményeként jött létre. Sápi Csaba, alapító elmondta, hogy boraikat a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel készítik. Számukra ez egy küldetés, melyben a családi örökségüket szeretnék a fogyasztókhoz eljuttatni. A hagyomány már több generáción keresztül csiszolódott. Megtudtuk, hogy számos díjat nyertek rangos belföldi és külföldi bor versenyeken, megmérettetéseken. Amire a legbüszkébbek, az a Prémium Hungaricum elismerés, ami egyben védjegyoltalom is.
Sápi Csaba tulajdonos, borász szeretné megmutatni, hogy 100% gyümölcsből, jó alapanyagokból milyen magas minőségű gyümölcsborokat lehet készíteni. Számukra elképzelhetetlen, hogy termékeikbe mesterséges aromákat, színezékeket tegyenek. A büszke apa, bemutatta lányát Sápi Tímea, borászt, aki ismereteit, tapasztalatait a gyümölcsbor készítésről elsősorban a családjától tanulta. Ezen kívül 6 hónap gyakorlaton volt Burgundiában, a Michelangelo program keretében, ahol sok szakmai tapasztalatot szerzett.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031