MNB - Megújultak a forint bankjegyek - a világújdonság „Forint applikáció” ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MNB - Megújultak a forint bankjegyek - a világújdonság „Forint applikáció” ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/12/12 17:45

MNB - Megújultak a forint bankjegyek - a világújdonság „Forint applikáció” ... 1.MNB - Megújultak a forint bankjegyek és a világújdonság „Forint applikáció” bemutatása 2019. december 12-én, a Magyar Nemzeti Bank, Teátrumban.
A Magyar Nemzeti Bank 2014-ben indította el a forintbankjegyek megújítását célzó programját, melynek során az elmúlt években korszerű, a modern pénzfeldolgozó gépek és automaták által támasztott készpénzforgalmi igényeknek megfelelő, egyben a hamisítás ellen is magas szinten védett bankjegyeket bocsátott ki. A hat címletet tartalmazó bankjegysorozatból elsőként a 10 000 forintos megújított változata került forgalomba 2014 végén. A bankjegycsere 2019. december 31-én ugyanezen címlet régi verziójának bevonásával zárul, ezáltal mintegy keretbe foglalva a projektet. Az elmúlt 5 év során összesen 900 millió darab új bankjegy került legyártásra, a régi sorozatú bankjegyek túlnyomó többsége pedig visszaáramlott a jegybankba.
A bankjegycsere program keretében a Magyar Nemzeti Bank szakértőinek bevonásával a megújított forint bankjegyekbe – a világon elsőként – egy különleges biztonsági kód is került, ami szabad szemmel nem, csak kizárólag a most bemutatott Forint App segítségével ellenőrizhető.
Az alkalmazás két funkcióval rendelkezik: egyrészt a forint bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével lehetőséget biztosít azok valódiságának vizsgálatára, másrészt az egyes forint bankjegy címletek hátoldali képéhez kapcsolódó kiterjesztett valóság élményt nyújt. A Forint App nem hasonlítható össze más hasonló alkalmazásokkal, mert nem egyszerű képfelismerést, hanem a jegybank szakértőivel közösen fejlesztett egyedi algoritmust használ.
A Forint App természetesen nem helyettesíti a professzionális bankjegyellenőrző berendezéseket, így amennyiben egy forint bankjegy valódiságát érintően a felhasználóban bizonytalanság merül fel, úgy bármelyik posta- és bankfiókban, vagy az MNB lakossági pénztárában célszerű ellenőriztetnie azt.
Az ingyenes alkalmazás már elérhető az online áruházakban. A tájékoztatót tartották: Pataki Tibor igazgató, Bódi-Schubert Anikó és Réthy Barbara főosztályvezető.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031