ÉVOSZ megalakulásának 30. évfordulóján Oklevelet kapott Koji László, elnök ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:ÉVOSZ megalakulásának 30. évfordulóján Oklevelet kapott Koji László, elnök ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/12/07 09:15

ÉVOSZ megalakulásának 30. évfordulóján Oklevelet kapott Koji László, elnök ... 7.30 éves az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége ÉVOSZ. Az ünnepélyes évzáró közgyűlést, 2019 december 6-án tartották a Mercure Budapest Buda Szállóban.
Köszöntő beszédet mondott Koji László, az ÉVOSZ elnöke, dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről, Bodó Sándor, államtitkár, Pénzügyminisztérium, Rigó Csaba Balázs, elnök, Közbeszerzési Hatóság, Parragh László, elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Az ünnepi ülés moderátora Tóth Istvánné, az ÉVOSZ alelnöke volt.
A 30. évforduló alkalmából köszöntőt mondott Koji László, az ÉVOSZ elnöke. Értékelése szerint 2019-ben jó évet zárt az építőipar, jelentős a bővülés, de vannak kihívások. Az ágazat termelési értéke az idén eléri a 4000 milliárd forintot, a teljesítménye 25-28 százalékkal bővülhet 2018-hoz képest. A jövő év teljesítményére hatással lesz, hogy az ágazat megrendelés-állománya 10 százalékkal csökkent, ezen belül a mélyépítés területén 22 százalékos a visszaesés. 2020 az állami szerepvállalás éve lesz a gazdaság élénkítésében, a lakossági bizalom erősítésében és a megrendelések területén is.
Dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára az ünnepi alkalmon elmondta, hogy az építőipar termelési értéke a január-szeptemberi időszakban 28 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Éves szinten az idén 25-30 százalékkal bővülhet. Beszélt az építőiparra 2020-ban váró kihívásokról. Képzésekkel biztosítani kell a megfelelő munkaerőt, valamint a szabályszerűen működő cégek versenyképessége érdekében vissza kell szorítani a feketegazdaságot. Hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszakban nem volt két olyan egymást követő év, hogy az építőipar termelési értéke 10 százalékkal tudott volna emelkedni. Az elmúlt két évben viszont a bővülés üteme meghaladta a 20 százalékot, és ez a harmadik év is ilyen lesz.
Bodó Sándor államtitkár, Pénzügyminisztérium azzal kezdte, hogy Varga Mihály, pénzügyminiszter úr azt mondta, hogy ezen a közgyűlésen rendes emberek vannak, beszélnek egymással. Megnyerő volt, hogy régi ismerősként baráti kézfogással üdvözölték egymást a résztvevők, ami az ágazat erejét mutatja. Tény, hogy 4,8 %-os növekedés várható a 2019-es évben, amit nem a szél fújt össze. Komolyan meg kell vizsgálni, hogyan lehet az Európai Unió ciklikusságát mérsékelni. Olyan intézkedéseket kell tennünk, amelyek a magánerős építkezéseket segíti. A magyar emberek szeretnek a saját házukban lakni, ami természetes igény. 2020. év a foglalkoztatás területén elsődlegesen arról fog szólni, hogy szakmailag mennyire felkészült foglalkoztatott van és hány embert, milyen mértékű képzésben lehet részesíteni. Az építőiparban foglalkoztatott fizikai állománynak alacsony a képzési motivációja, ami nehezítő tényezőként fog megjelenni.
Köszöntőt mondott Rigó Csaba Balázs, elnök, Közbeszerzési Hatóság is az ünnepélyes évzáró-közgyűlésen megosztva gondolatait.
A 30. évforduló alkalmából rendkívüli felszólalásra kérték fel Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét.
Az ünnepi közgyűlésen átadták a szakmai díjakat: Lechner Ödön Díj, Építőipari Mesterdíj, Építőipari Nivódíj, Nivódíj elismerő oklevél, Építési Alkotói Díj, Sándí Gyula Díj, Épületgépészeti Nivódíj, ÉVOSZ diákköri Díj.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031