IPOSZ Nemzetközi Konferencia - Dr. Jürgen Hogeforster - előadás részlet ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:IPOSZ Nemzetközi Konferencia - Dr. Jürgen Hogeforster - előadás részlet ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/11/21 20:15

IPOSZ Nemzetközi Konferencia - Dr. Jürgen Hogeforster - előadás részlet ... 3.IPOSZ Nemzetközi Konferencia a generációváltásról a vállalkozások világában - „Új Vállalkozó” címen.
A Hanza Parlament az IPOSZ-szal közösen 2019. november 21-én Budapesten, a Benczúr Házban nemzetközi konferenciát szervezett, amelyen jelen voltak német, osztrák, olasz partnerszervezetek. A konferencián jelen volt az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselője is.
Az IPOSZ közgyűlésén résztvevő György László államtitkár a kormányzat egyik legfontosabb célkitűzései közé sorolta a nemzedékváltás, a cégek átörökítésének problémáját, tekintettel arra, hogy előreláthatólag a következő 5 évben a kisebb vállalkozások 30%-a, a nagyobb vállalkozások 50%-a hagyhatja abba tevékenységét a tulajdonosok kiöregedése miatt. Nagy kérdés tehát, hogyan lehet elősegíteni azt, hogy ezek a piaci pozíciókkal, tapasztalatokkal rendelkező cégek ne tűnjenek el.
A nemzetközi konferenciával az IPOSZ szeretne hozzájárulni ahhoz az egyre szélesebb körben kibontakozó párbeszédhez, amely kezd a társadalomban felerősödni ezzel a problémakörrel kapcsolatban. A nemzetközi konferencia azt is bizonyítja, hogy nem egyszerűen magyar problémáról, hanem egy összeurópai, az egész európai gazdaságot közelről érintő problémáról van szó.
Németh László, az IPOSZ elnöke megnyitó beszédében elmondta, hogy e tekintetben együtt dolgoznak a Hanza-Parlamenttel, amellyel a 25 éves tagság alatt már számos közös projekt valósult meg. Jelenleg az új vállalkozások támogatásán és a vállalkozások átadásának kérdésén dolgoznak együtt.
Az elnök üdvözölte az új KKV-stratégiát, valamint az új szakképzési törvényt. Németh László szerint a hazánkba érkező külföldi munkavállalók továbbképzése is nagy hangsúllyal bírhat a jövőben.
Dr. Jürgen Hogeforster, Hanse-Parlament a Hanza Parlament és a KKV-k népszerűsítése "Új Vállalkozó” projekt bemutatásáról beszélt. Elmondta, hogy az utánpótlás jegyében új célcsoportokat kell keresni, amely során a külföldiek mellett a nőkre és a fiatalokra is nagyobb figyelem irányulhat.
Előadás hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkárság részéről a magyar KKV Stratégiáról, különös figyelemmel a vállalkozás átörökítésére.
A konferencia során bepillantást nyerhettünk az utódlás kérdésébe: Kovács Miklós, Kossuth-díjas kékfestő például büszkén számolt be arról, hogy immár unokája Kovács Mária vezeti sikeresen műhelyét.
Solti Gábor, az IPOSZ oktatási igazgatója szerint a felnőttképzés arányát növelni kell. Ebben az IPOSZ is segíthet, amely már képzési intézményként is működik. A vállalkozások alapításával és a vállalkozások átadásával kapcsolatban szerveznek képzéseket, melyekben nagy hangsúlyt kapnak a Hanza-636 Parlament által kidolgozott és már működő módszerek, melyeket a hazai viszonyokhoz adaptáltak.
Moderátor: Vörös Béla, alelnök, Ipartestületek Országos Szövetsége.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031