Közhelyekkel, egymás dicsérgetésével és vállba veregetésével keresi útját az Európai NéppártVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Közhelyekkel, egymás dicsérgetésével és vállba veregetésével keresi útját az Európai Néppárt
Forrás: Pesti Srácok, 2019/11/21 17:45

Közhelyekkel, egymás dicsérgetésével és vállba veregetésével keresi útját az Európai NéppártAhogy tegnap már tudósítottunk róla, Donald Tusk lett az Európai Néppárt elnöke. A hazai baloldali sajtó örömmel nyugtázta, hogy Tusk a kongresszuson mondott beszédében Orbán Viktort és a Fideszt ostorozta áttételesen. Ezt valóban bele lehetett magyarázni a szavaiba, sőt akár a Fidesznek is szólhatott az üzenet, azonban nehéz a cáfolattal vitába szállni, ugyanis az magától Donald Tusk-tól érkezett. Az EPP új elnöke leszögezte, nem Orbán Viktornak üzent szavaival, – akivel egyébként a nézeteltérések mellett jó barátságban vannak – hanem mindenkinek. Nagy kérdés, hogy a konzervatív pártcsalád milyen irányba indul el Tusk irányításával, ahogy az is, hogy mi lesz a Fidesz sorsa, akik idén márciusban felfüggesztették tagságukat. A zágrábi kongresszusi pletykák alapján nehéz lenne jósolgatni, hogy mikor dőlhet el a magyar kormánypárt helyzete, hiszen ezt is, azt is suttognak a folyosókon, Tusk szerint ez 2020 január-februárban lehet esedékes. Az EPP kongresszusától nem volt várható, hogy különös izgalmakat hozzon, hiszen az elnöki és alelnöki posztokra is egy-egy jelöltet delegáltak, azonban a beszédek üressége, a közhelyek ismételgetése és pufogtatása kiábrándító hangulatúvá tette az eseményt. A vezető politikusok nem különböztek a többi felszólalótó; elmondható, hogy a közös üzenet mindenkinél ugyanaz volt: félelem a populistáktól és a baloldali szélsőségektől, egyenlőség, elfogadás és friss erő, közös munka. Az Európai Néppárt ezen a kongresszuson jobban hasonlított egy baloldal felé nyitó, semmitmondó konglomerátumra, mint a keresztény és markánsabb jobboldali értékek védelmezőjének. Donald Tusk vezetésével vajon merre indul majd a Néppárt? Gubík László felvidéki és Hölvényi György, KDNP-s politikussal beszélgettünk az EPP új kihívásairól és a Fidesz jövőjéről a pártcsaládban. Milan Zver szlovén konzervatív politikust pedig emailben kerestük meg, hiszen delegációjával korábban távozott a helyszínről, amint megérkeznek válaszai, frissítjük cikkünket.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930