EPP kongresszus - Donald Tusk lett az Európai Néppárt új elnökeVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:EPP kongresszus - Donald Tusk lett az Európai Néppárt új elnöke
Forrás: Pesti Srácok, 2019/11/20 22:45

EPP kongresszus - Donald Tusk lett az Európai Néppárt új elnökeZágrábban gyűltek össze az Európai Néppárt politikusai, hogy új elnököt és alelnököket válasszanak. Nagy meglepetés nem volt várható, hiszen minden posztra egy-egy jelöltet delegáltak a konzervatív pártcsalád tagjai, így Donald Tusk elnöki kinevezése sem verte ki a biztosítékot senkinél. Ahogy ismert, a Fidesz képviselői nem vesznek részt a két napos eseményen, hiszen a párt felfüggesztette tagságát az EPP-ben, azonban a KDNP-s politikusok a helyszínen tartózkodnak. Vajon milyen irányt vesz az Európai Néppárt jövője, ahogy a szocialisták, úgy a konzervatívok is egyre kevesebb támogatottságot élveznek Európában, míg a zöldek, liberálisok és populista jobboldali pártok erősödnek. Az első napon beszédet mondott Joseph Daul, az EPP leköszönő elnöke, majd érdemeiért díjjal ismerték el Wolfgang Schäuble német CDU politikust, korábbi belügyminisztert és természetesen szót kapott többek között Donald Tusk is, a leendő elnök. A leköszönő és új elnök egyaránt megemlítette, hogy küzdeni kell a szélsőségek ellen, erősíteni kell a konzervatív szemléletet, és emlékeztettek arra is, hogy az EU-s választásokon a Néppárt győzött, bárki bármit is mond. A PestiSrácok.hu stábja is a helyszínen tartózkodott és sikerült beszélnünk Nacsa Lőrinccel, a KDNP képviselőjével, valamint kameránk előtt beszélt az erdélyi magyar kisebbség jövőbeli lehetőségeiről Kelemen Hunor, aki interjúnk előtt tárgyalt Antonio Tajanival, a Forza Italia párt egyik vezetőjével, az Európai Parlament korábbi elnökével. Végül nem sokkal este 21 óra előtt lelepleződött a nagy rejtély, és bejelentették Donald Tusk-ot, mint az EPP új elnökét.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930