Várhelyi Olivér biztosjelölt első körben nem kapta meg a támogatást az EP-benVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Várhelyi Olivér biztosjelölt első körben nem kapta meg a támogatást az EP-ben
Forrás: Pesti Srácok, 2019/11/14 21:15

Várhelyi Olivér biztosjelölt első körben nem kapta meg a támogatást az EP-benA közel három órás meghallgatást követően vélhetően nem kapja meg a szükséges kétharmados támogatást Várhelyi Olivér az Európai Parlament külügyi bizottságában. A szocialisták és a zöldek több képviselője támadólag lépett fel Várhelyi Olivérrel szemben, akit személyében és szakmai múltjában nem tudtak besározni, ezért az Orbán-kormányt szidták, és kérdőre vonták Várhelyi lojalitását az európai uniós intézmények iránt. Érvek helyett a magyar kormányt egyértelmű gonosznak és rossznak állították be, akiknek kiszolgálója és bábja lenne szerintük Várhelyi, amennyiben megválasztanák. A Néppárt és más frakciók tagjai sokkal kulturáltabban kérdezték a magyar biztosjelöltet és érdeklődésük elsősorban szakmai ügyeket érintett, melyet Várhelyi Olivér minden esetben tételesen megválaszolt. A PestiSrácok.hu helyszínen tartózkodó stábja a meghallgatást követően beszélt Gál Kinga fideszes EP-képviselővel és mikrofonunk elé állt Kati Piri, magyar származású holland politikus is, az EP szocialista frakciójának alelnöke, aki sokszor és sokat bírálta a magyar kormányt és korábban a migránsválságot 1956-hoz hasonlította. Kati Pirit arról kérdeztük, hogy szakmai vagy politikai döntés születik-e vajon. A válasz immár teljesen egyértelmű, hiszen újabb kérdéseket kap majd Várhelyi, akinek írásban kell azokra válaszolnia. Amennyiben akkor sem kapja meg a többséget, ismét szóbeli meghallgatás várható, ha ez is sikertelen, akkor egyszerű többség is elég az utolsó szavazáson a biztosi poszthoz. Látható, hogy az EP-ben ülő frakciók közötti alkuk és helyezkedés dönt a biztosi helyekről, illetve ezek az időhúzó és szakmaiságot nélkülöző döntések tovább erősítik a bizonytalanságot. Eközben Budapesten a Demokratikus Koalíció nevében Ara-Kovács Attila, Gyurcsányné Dobrev Klára, Molnár Csaba, Rónai Sándor EP-képviselők valóságos győzelmi jelentést adtak ki. Eszerint  a DK európai pártcsaládja nemmel szavazott, így nem volt meg a szükséges többség. Közölték, "a legeurópaibb pártként tovább folytatjuk a küzdelmet Európa ellenségeivel szemben". A Fidesz közleményében leszögezte, Várhelyi Olivérmeghallgatása egyértelművé tette, hogy nem szakmai, hanem politikai támadás zajlik a magyar biztosjelölt ellen. Ugyanazok a bevándorláspártiak támadják a magyar biztosjelöltet, akik eddig támadták a magyar bevándorláspolitikát. Lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek - korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér - ellen. Gyurcsányné, a momentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mindent megtesznek, hogy a magyar jelölt kinevezését megakadályozzák, ezúttal sem a magyar érdekeket képviselik.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930