Mastercard pénzküldés Viberen a NeoPay Moneytou jával - Cristina Constandache … 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Mastercard pénzküldés Viberen a NeoPay Moneytou jával - Cristina Constandache … 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/10/03 13:15

Mastercard pénzküldés Viberen a NeoPay Moneytou jával - Cristina Constandache … 1.Azonnali pénzküldést vezet be a Rakuten Viber, amely az esti órákban és hétvégén is működik Moneytou néven - jelentette be Cristina Constandache, a Rakuten Viber bevételekért felelős vezetője 2019. október 3-án megtartott sajtótájékoztatón a Bestia Budapestben.
Elsőnek Magyarországon vezetik be az új lehetőséget, majd később más országokban is elérhető lesz a pénzküldés. A cég szerint többek között éttermi számlák megosztására és zsebpénz kezelésére is alkalmas lesz a pénzküldési szolgáltatás. A pénzküldés két bankkártya között jön létre, egyfajta „wallet” funkcióként, így a pénzküldéshez nincs szükség virtuális zseb feltöltésére, illetve számlanyitásra.
A legtöbb magyar banki ügyfél számára néhány napon belül elérhetővé válik a szolgáltatás, amely jelenleg tesztüzemben működik.
Az új szolgáltatás régóta ismert fogyasztói igényre ad választ, hiszen az ügyfelek szeretnének a nap bármely percében elérhető fizetési szolgáltatást használni. Közös éttermi számla, irodai ajándék megvásárlása, vagy zsebpénz a gyermeknek készpénz használata nélkül? A Moneytou többek között ezekre nyújt megoldást - mondta Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.
A felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat, a tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. Cégünk célja a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen az alkalmazásban Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában – mondta el a közeli jövőről Benda Gergely a NeoPay alapítója-ügyvezetője.
Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.
Az átutalásnak sávos díjai vannak, 3000 forintig 79 forintot kell fizetni érte, ennél nagyobb összegnél pedig a 79 forintot plusz a 3000 forint feletti rész 1,5 százalékát számítják fel, szombatonként az alapdíj 2019 végéig akció keretében 49 forint lesz
A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a VISA azonnali fizetési rendszerein keresztül.
Az ügyfelek elsősorban a bolti vagy internetes vásárláshoz kötik a Mastercardot, de ezek mellett olyan innovatív fizetési megoldásokat is kötődnek hozzánk, mint a banki mobiltárcák, az Apple Pay, a Mastercard Részletfizetés, vagy a nyílt bankolási szolgáltatások. A Rakuten Viber most elérhetővé váló funkciója egy nagyon fontos állomás ebben a sorban, hiszen személyközi pénzküldéssel egészül ki a palettánk - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031