Vigyázz, hogy sose érjen baj! - Nógrádi Gábor író, újságíró, filmforgatókönyv-író ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Vigyázz, hogy sose érjen baj! - Nógrádi Gábor író, újságíró, filmforgatókönyv-író ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/09/26 15:45

Vigyázz, hogy sose érjen baj! - Nógrádi Gábor író, újságíró, filmforgatókönyv-író ... 1.Vigyázz, hogy sose érjen baj! Nógrádi Gábor IBBY-Életmű díjas és Janikovszky Éva díjas magyar költő, író, újságíró, hangjáték-, tévéjáték- és filmforgatókönyv-író a világon egyedülálló illusztrált színes könyvsorozatot publikál fiataloknak és időseknek a hétköznapi veszélyekről, a veszélyek felismeréséről és elkerüléséről irodalmi feldolgozásban.
Az író mesélt a gyermekkoráról, beszélt az íróvá válásáról, az olvasás fontosságáról, a prevenciós és oktató témájú egyéb műveiről.
A humoros, tréfás rajzokkal gazdagon illusztrált tanácsadó könyvsorozatban tanácsokat kapunk mire vigyázzanak a gyerekek otthon, a közlekedésben, a kiránduláson, nyaralás közben, vagy télen, illetve hogyan óvják meg magukat idegen emberek zaklatásától, támadó állatoktól, mérgező növényektől, vihartól, tűztől, víztől stb.
Megismerhettük Nógrádi Gábor és Cakó Ferenc legújabb könyveit Nyeregbe, srácok! És Hova nézel, papa? - címmel. Megtudjuk, hogyan vigyázzunk a biciklivel, hogy sose érjen baj! A Papa, unokái segítségével vidám, kalandos helyzetekben tanulja meg a kerékpáros közlekedés szabályait. Cakó Ferenc rajzai élvezetessé teszik a balesetmentes bringázásra tanító könyvet.
Nógrádi Gábor szerint, ha egy könyvvel egyetlen gyerek vagy felnőtt életét megmentettük, már többet tettünk, mint ami egy könyvvel megtehető. Gyerek és felnőtt együtt tanulhatják meg a vidám, kalandos helyzetekből, humoros illusztrációkból, mire kell figyelni, mire kell vigyázni a járdán és az utakon.
A másik kiadvány, melyről beszéltek a szerzők az otthoni balesetekre és megelőzésükre hívja fel a figyelmet. Magyarországon 250.000 bejelentett dokumentált baleset történik évente otthon. Ebből kb. 1750 halálos.
Vigyázz otthon, hogy sose érjen baj! című könyv csökkentheti hosszú távon a súlyos vagy halálos háztartási balesetek számát, ahogyan az elmúlt 20 évben az ORFK-OBB közreműködésével megjelentetett, és ingyenesen szétosztott kiadványaik jelentősen javították a közlekedési balesetek statisztikáját. A kerékpáros gyerekbalesetek száma a felére csökkent. A halálos közlekedési gyerekbalesetek száma a tizedére!
A Benczúr Hotelben megtartott sajtótájékoztatón megismerhettük Berzai Zsolt, alezredes, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság tagjának a véleményét. (Óberling József, rendőr ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, nem tudott más elfoglaltsága miatt részt venni a sajtótájékoztatón.) Berzai Zsolt elmondta a gyermekek a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Nem ismerik még a közlekedési szabályokat és nincs veszélyfelismerő képességük. Ugyanakkor a közlekedés biztonsága, különösen a gyermekek biztonsága alapvető társadalmi érdek, mellyel kapcsolatban a Rendőrség baleset megelőzési tevékenységet is végez. A gyermekek biztonsága prioritást élvez, összhangban a kormányzati törekvésekkel, a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2020-2022 részeként.
Cakó Ferenc világhírű animációs filmrendező, grafikus művész, a könyvek illusztrátora beavatott a művészetről kialakított álláspontjába …
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031