3. Budapesti Klasszikus Film Maraton - a külföldi, a magyar filmekről ... 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:3. Budapesti Klasszikus Film Maraton - a külföldi, a magyar filmekről ... 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/09/07 09:15

3. Budapesti Klasszikus Film Maraton - a külföldi, a magyar filmekről ... 10.Kérdezték a magyar filmekről, dicsérte Nemes Jeles Lászlót, a Saul fia és a Napszállta rendezőjét, és szívesen felfedezné jobban a magyar filmművészetet, ha többet vetítenének a francia mozik, amikre szerinte rátelepedett az amerikai film.
Szóba hozta Dominique Maillet filmrendezőt, akivel együtt érkezett a Film Maraton meghívására, és aki a Párizs királya című filmje előtt találkozik a közönséggel Varga Veronika színésznővel együtt. Maillet, mint Ráduly György kifejtette, akkora rajongója a magyar filmeknek, hogy 17 évesen kétszáz oldalt írt Jancsó Miklósról, amit később kiadtak, Maillet pedig megajándékozta vele Jancsót egy életműdíj átvétele alkalmával a hetvenes években. Engem ilyen fiatalon csak a csajok érdekeltek.
3. Budapesti Klasszikus Film Maraton sajtótájékoztatóját 2019. szeptember 6-én tartották a Kempinski Hotel Corvinusban, melyen részt vett Pierre Richard, a francia vígjátékok sztárja, a Balfácán, a Félénk vagyok, de hódítani akarok, a Magas szőke férfi felemás cipőben főszereplője és Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum igazgatója. Moderátor: Kubik Elvira, az esemény sajtófőnöke, szerkesztő, műsorvezető.
Szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját. A restaurált klasszikus filmek seregszemléjén nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban. Budapestre érkezett Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna Ter Steege és Magda Vášáryová is.
Az idei Klasszikus Film Maraton vendége lesz Michael Nyman világhírű filmzeneszerző (a három Oscar-díjjal kitüntetett Zongoralecke zeneszerzője és Peter Greenaway kultikus filmjeinek alkotótársa), Pierre Richard, a francia vígjátékok szőke, göndör hajú sztárja idén már a 85. születésnapját ünnepelte - a Balfácán, a Félénk vagyok, de hódítani akarok, a Magas szőke férfi felemás cipőben főszereplője.
A fesztivál programja vetítéssorozattal emlékezik meg az év elején elhunyt világhírű magyar producerről, Andy Vajnáról.
A Szent István téri Bazilikánál megrendezett ingyenes, szabadtéri vetítések hat estén várják a közönséget. A nézők láthatják Jankovics Marcell remekművét, a János vitézt, Koltay Gábor nagysikerű zenés filmjét, az István, a királyt 4K-ban felújított képi és Dolby hangminőségben, a Macskafogót, a Magas szőke férfi felemás cipőben-t - Pierre Richard jelenlétében -, Dziga Vertov klasszikusát, az Ember a felvevőgéppel-t, melyet Michael Nyman zenéje kísér.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930