22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Budapest Klezmer Band - Finálé - részlet ... 26.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Budapest Klezmer Band - Finálé - részlet ... 26.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/09/02 16:45

22. Zsidó Kulturális Fesztivál - Budapest Klezmer Band - Finálé - részlet ... 26.22. Zsidó Kulturális Fesztivál - 2019. szeptember 1-9. között az "Együtt lenni jó!" szlogen jegyében.
A szeptember 1-jei ünnepélyes megnyitón a Budapest Klezmer Band játszott. Vendég: Jordán Adél és Fesztbaum Béla.
Az ünnepi megnyitón részt vettek a kormány képviselői, a diplomáciai testületek tagjai, a társegyházak képviselői - Heisler András, a Mazsihisz elnöke, dr. Kunos Péter a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója …
A Budapest Klezmer Band fergeteges koncerttel nyitotta meg a Zsidó Kulturális Fesztivált! A Kárpát-medence különféle zenei hagyományait virtuózan elegyítő együttes, a klezmer zene vezető magyarországi zenekara csaknem harminc éve. A formáció tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a klezmer műfaji határait átlépve, modern kifejezésmóddal fogalmazzák újra a jiddis hagyományt: kompozícióikban felcsendülnek a cigányzene és a kelet-európai népzene elemei is.
A zenekar alapítója, vezetője és zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, aki újító elképzeléseivel Magyarországon megteremtette a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült.Az együttes által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa,többek között 2015-ben a „Magyar Zeneművészet” kategóriában elnyert Prima díj mellett, megkapták a Prima Primissima közönségdíját is.
Zenekarvezető: Jávori Ferenc Fegya. Tagok: Gazda Bence (hegedű, ének), Kohán István (klarinét), Tamás Gábor (harsona, ének), Nagy Anna, (harmonika), Kiss Gábor (nagybőgő), Végh Balázs (dob, ütőhangszerek), Barbinek Gábor, Máthé László.
A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezte.
Kiemelt helyszínek: Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint. De várjuk rendezvényeinken a Wesselényi 17-ben és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A koncert előtt ünnepi köszöntőt mondott Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke, aki elmondta, hogy a fesztivál rendkívül színes és sokrétű programokat kínál, komoly- és könnyűzenét, a zenei műfajok kavalkádját.
A Zsidó Kulturális Fesztivál ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat. A kivételesen gazdag magyar zsidó kultúra, közös kultúránk köt össze minket, zsidókat és nem zsidókat, vallásosokat és nem vallásosokat, fiatalokat és időseket, anyaországi és határon túli magyar hitsorsosainkat.
Moderátor: Farkasházi Réka, színész, műsorvezető.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031