Bemutatták a „Kapj rá!” mobil alkalmazást - Nincs ökológiai lábnyoma a haltenyésztésnek ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Bemutatták a „Kapj rá!” mobil alkalmazást - Nincs ökológiai lábnyoma a haltenyésztésnek ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/08/28 19:15

Bemutatták a „Kapj rá!” mobil alkalmazást - Nincs ökológiai lábnyoma a haltenyésztésnek ...Nincs ökológiai lábnyoma az édesvízi haltenyésztésnek ...
Az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum bemutatta 2019. augusztus 26-án, a Halkakas Halbisztróban a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány keretében kifejlesztett „Kapj rá!” mobil alkalmazást.
A „Kapj rá!” applikáció elkészültével újabb eszköz áll a 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány szolgálatába” - mondta el Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője. Az alkalmazás bármelyik okostelefonra letölthető, a játékos feladatok nem csak a szórakoztatást, de az ismeretterjesztést is szolgálják. Ezzel az új, digitális fejlesztéssel további célcsoportokat hódíthat meg a kampány, amely az egészségtudatos, minden korosztály számára előnyös halfogyasztást népszerűsíti.
A játékmezőn végighaladó, legtöbb pontot gyűjtő játékosok – amennyiben regisztrálnak –, a mai naptól három hónapon át nyereményjátékban vesznek részt. A győztesek hal tematikájú élményfőzésre nyernek belépőt, ahol szakavatott séf mutatja be a halkészítés fortélyait. A versengés során az ország 7 régiójának legjobbjai páros belépőt kapnak a kurzusra.
A „Kapj rá!” mindemellett 200 négyzetméteres standdal jelen lesz a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) 2019. szeptember 26-29. között Budapesten, a HUNGEXPO területén.
Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tajga, szóvivője elmondta, hogy idén is látható lesz a közel húszezer literes óriás akvárium az OMÉK „Kapj rá!” standján, amely már korábban is nagy sikert aratott, hiszen az egyik legszemléletesebb módja a hazánkban megtalálható édesvízi halak bemutatásának. A látványkonyhában naponta kétszer készülnek majd finom halételek, a fotó- és eszközkiállítás pedig a halgazdálkodás és halászat mindennapjaiba enged bepillantást nyerni. Az OMÉK természetesen a szakmának is szól, így a kiállítás ideje alatt előadásokat, workshopokat is szerveznek az ágazatban dolgozók számára.
Megtudtuk a bemutató során, hogy az applikáció letöltői olyan izgalmas feladatokat oldhatnak meg, mint a halas Puzzle, Memóriajáték, vagy megfejthetik a recept kvíz és a halas „Ki mit tud?” - kérdéseit, az „Érdekességek” rovatban számos információt tudhatnak meg a halakról, a halételek elkészítési módjairól, illetve recept videókat is megnézhetnek Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf szereplésével.
A felhasználók ingyenesen tölthetik le a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány részeként elkészült „Kapj rá!” applikációt az App Store-ból, vagy a Google Play áruházból is. Az applikációban négy játékmező található, egy játékmező tíz állomásból áll és a játékosoknak négyféle játékot kell megoldani váltakozó sorrendben a tíz állomás során.
Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A 2014-2020-as a programozási időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16,2 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.
Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló, 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak az elsődleges célja a hazai halfogyasztás növelése. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre hívja fel a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint megmutatja a fogyasztók számára a halételek sokféleségét és változatos íz világát.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031