15. Maccabi Európa Játékok - Zárónapi díjkiosztók … 15.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:15. Maccabi Európa Játékok - Zárónapi díjkiosztók … 15.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/08/07 19:15

15. Maccabi Európa Játékok - Zárónapi díjkiosztók … 15.A 15. Maccabi Európa Játékok Záróünnepsége a Játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson augusztus 6-án kedden 20 órakor kezdődött.
Előtte még a zárónapon is voltak díjkiosztók: Az úszók és a vízilabdázók a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában kapták meg érmeiket, a többi sportág érmeseinek a Ludovika Campuson, a színpadon volt a díjkiosztó: Asztalitenisz, futsal ifjúsági és junior, tenisz, kosárlabda junior férfi és női, ifjúsági férfi, felnőtt férfi, labdarúgás ifjúsági, junior és felnőtt férfi, futsal felnőtt és masters.
Néhány eredmény: Az izraeli felnőtt futsalcsapat szerezte meg az utolsó aranyérmet, miután a döntőben 6-1-re nyertek Litvánia ellen. Mexikó a futsal masters torna győztese. A mexikói csapat 5-1-re nyert Franciaország ellen. A britek nyerték a felnőtt férfi focidöntőt, 2:1-re nyertek a francia csapat ellen. Svájc nyerte a bronzérmet, miután 4:1-re győztek a belgák ellen. Brit győzelemmel zárult az ifjúsági futball. A brit ifi válogatott nyerte a tornát, miután 1:0-ra győzött az argentin csapat ellen a döntőben. Brit győzelemmel ért véget a junior futsal torna. Az Angyalföldi Sportközpontban büntetőkkel győzte le a dél-afrikai csapatot Nagy Britannia, 5:3 lett a végeredmény.
Brit aranyeső volt a Park Teniszklubban. A britek kapták a legtöbb aranyérmet és megnyerték a férfi egyéni kategóriát. A női felnőtt egyénit a litván Alisa Gaivoronskayte nyerte. A magyarok 4 aranyérmet szereztek, az Egyesült Államok és Argentina 3-3-at.
Az USA nyerte a felnőtt férfi kosártornát. A döntőben 73-63-ra nyerték a meccset Oroszország ellen.
Heisler András is aranyérmet szerzett. A Mazsihisz elnöke, a Játékok Felügyelőbizottságának elnöke is indult a 15. Maccabi Európa játékokon, 1500 méteres gyorsúszásban, és a masters kategóriát meg is nyerte. Gratulálunk!
A Záróünnepségen átadták a Játékok legjobb sportolójának járó Ken-Gradon-díjat, a legnagyszerűbb munkát végző önkéntesnek járó díjat. Valamint a Játékok Fair Play díját dr. Kamuti Jenő a MOB Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át.
A záróünnepségen Motti Tichauer, az Európai Maccabi Konföderáció elnöke és Deutsch Tamás, a Játékok Védnöki Testületének vezetője mondott beszédet, majd ünnepélyesen levonták a 15. Maccabi Európa Játékok zászlaját.
A Záróünnepségre komponált különleges légtáncbemutatót követően DJ-k indították a Maccabi bulit. A Záróünnepségen a Játékokon induló 42 ország több mint 2300 sportolója, valamint a csapatok 700 akkreditált sportszakembere, vezetője, és a 15. Maccabi Európa Játékok lebonyolítását segítő több mint 500 önkéntes is részt vett.
A 15. Maccabi Európa Játékokon 42 ország, 2300 sportolója összesen 24 sportágban versenyez. A versenyzők nemcsak Európából, hanem kilenc Európán kívüli országból is, többek között az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, a Dél-afrikai Köztársaságból, Ausztráliából és Izraelből érkeznek. Magyarország 15 sportágban, 208 résztvevővel képviseltette magát, ami rekord a játékok történetében, közülük 56 junior, 84 felnőtt és 74 szenior korú. A legidősebb magyar induló 81, a legfiatalabb 13 éves.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031