15. Maccabi Európa Játékok - Katarina Szécsi Asbrink - Wallenberg megemlékezés … 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:15. Maccabi Európa Játékok - Katarina Szécsi Asbrink - Wallenberg megemlékezés … 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/08/05 21:45

15. Maccabi Európa Játékok - Katarina Szécsi Asbrink - Wallenberg megemlékezés … 6.15. Maccabi Európa Játékok sportolóinak meghívásával a Raoul Wallenberg Egyesület a Szent István Parkban megemlékezést tartott a svéd diplomata augusztus 5-i születésnapja alkalmából, a diplomatáról, aki élete feláldozásával a második világháború alatt zsidók ezreit mentette meg a deportálástól Magyarországon.
Az ünnepi eseményen beszédet mondott Katarina Szécsi Asbrink svéd nagykövet-helyettes, Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke, Sebes József, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke.
A megemlékezésen részt vett virágot és mécsest helyezett el Heisler András, a Mazsihisz elnöke, a Játékok felügyelő bizottságának elnöke, Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Játékok védnöki testületének vezetője, dr. Tóth József a XIII. kerület polgármestere, Hiszékeny Dezső, országgyűlési képviselő, nagykövetek, követségi tisztviselők, a magyar kormány képviselői, a Maccabi játékok sportolói, a kerület lakói a svéd diplomata tisztelői …
A 15. Maccabi Európa Játékokon 42 ország, 2300 sportolója összesen 24 sportágban versenyez. A versenyzők nemcsak Európából, hanem kilenc Európán kívüli országból is, többek között az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, a Dél-afrikai Köztársaságból, Ausztráliából és Izraelből érkeznek.
Magyarország 15 sportágban, 208 résztvevővel képviselteti magát, ami rekord a játékok történetében, közülük 56 junior, 84 felnőtt és 74 szenior korú. A legidősebb magyar induló 81, a legfiatalabb 13 éves.
A Maccabi Játékok különlegessége, hogy itt a részvétel is, nem csak az eredmény fontos. A sportolók által elvégzett munka mellett a rendezvény valódi célja nem az egyéni diadal, hanem a kultúrák találkozása, amely nyitottságra és elfogadásra tanít minden korosztályt.
A játékokon a múlt, a jelen és a jövő egyaránt képviseli magát. Talán nincs még egy olyan sportesemény a világon, amely a generációk tekintetében is ennyire sokszínű lenne. Itt egyszerre áll rajthoz idős és fiatal, hogy a megmérettetésben összekapcsolódva átadja egymásnak az elfogadás, a tisztelet és a szeretet üzenetét. Minden olyan megmérettetés, amely a közös élmény mellett ezzel az üzenettel is bír, hasznos a rendező ország és a résztvevő sportolók számára.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031