Kiskunmajsa - Lópofa Csárda bemutatása, szolgáltatásai ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kiskunmajsa - Lópofa Csárda bemutatása, szolgáltatásai ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/07/04 21:45

Kiskunmajsa - Lópofa Csárda bemutatása, szolgáltatásai ... 1.Kiskunmajsa - Lópofa Csárda bemutatása, szolgáltatásai ...
A Lópofa Csárda 1989 májusában nyitotta meg kapuit a Kiskunmajsai Jonathan Gyógy-és élményfürdő közelében egy múlt században épült parasztházban és a hozzá tartozó gazdasági épületekben. A ház körüli nagy, parkosított terület nyugodt, kellemes, tanyasi hangulatot áraszt. Teraszai, belső terei, télen a nyitott fatüzelésű kandalló hangulatos pattogó tüze, nyáron a park fáin éneklő madarak hangja mind hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz. Nevét a vele együtt üzemelő lovarda miatt kapta. Konyháját a magyar hagyományokon alapuló ízvilág jellemzi, de megtalálhatók a kíméletesebb szárnyas ételek és frissítő saláták is. Alföldi, környékbeli könnyed borai teszik kellemes emlékké a náluk töltött időt. A vendéglátás professzionális és szeretetteljes. Közel van Termál Fürdőhöz.
A Csárda felújítva, megújulva 2019. márciusában újra nyitotta kapuit. Tulajdonosa a kiskunmajsai Jonathan Gyógy-és élményfürdő - az üzemeltető hölgyek elmondták, nagyon jó a kapcsolatuk Szikora Gyula elnök-vezérigazgatóval.
Kellemes környezetben, ízletes magyarosan-csárdásan nagy adagok, kedves, udvarias, gyors kiszolgálás. Gyerek barát az étterem. Nagyon jó az étel és italválaszték, kiemelkedő a tisztaság.
Az étterem családbarát és gyerekbarát. Van gyerekmenü, etetőszék, játszótér, madár barát kert, telefonfülke, ahol a kagylót felvéve madárdalok hallgathatók, van baromfiudvar pávákkal. A Jonathermál kempingtől és a fürdőtől gyalogosan is elérhető.
A csárda kertjében van a búbos kemence. Részt vehettünk a kenyér sütésen. Az igazi jó kenyérhez - mint mondták - csak liszt, víz, só és kovász kell, hogy mindez így tökéletes, tanúsíthattuk, miután megkóstoltuk.
Lópofa Csárda 6120, Kiskunmajsa, Kőkút 26. Nyitva tartás: a hét minden napján 9-22 óráig. Honlap: www.lopofacsarda.hu
A közelben található a Szanki Horgásztó és Pihenőpark is. A 15 ezer négyzetméteres vízfelület, az 1,8 méteres átlagos vízmélység, a horgásztó közepén kialakított 1600 négyzetméteres sziget kitűnő horgász- és pihenőhellyé teszi a tavat. A park emellett kitűnő rendezvényhelyszín is. Horgászható fajok: ponty, amur, kárász, csuka, süllő, balin, sügér és keszegfélék.
Patkós Zsolt, polgármester elmondta, hogy a Szank közelében talált Árpád-kori település maradványainak régészeti feltárását követően kezdődött meg a területen a Kiskun emlékhely kialakítása 350 millió forintból, amit a szanki önkormányzat pályázati forrásból valósít meg közel 4,5 hektáros területen. 33 kun település közös gyökereit és történelmét mutatja be a Látogató Park. A látogatók történelmi tanösvényt végigjárva ismerhetik meg a kunok Kárpát-medencei történetét, mindennapi életmódját.
A 2019 június 21-átadott emlékpark a kunok magyarországi megtelepedésének és jelenlétének állít emléket, Szank vezér egykori szálláshelyén. Központi épülete a látogatóközpont, amely modern digitális technikával visszarepít az elmúlt évszázadokba. A tematikus útvonalak történeti hűséggel mutatják be a magyarságba az évszázadok során beolvadó kunok folyamatosan változó életterét. Láttuk a jurtákat, Árpád-kori és késő középkori sírokat, templomromot, feltárt kettős körárkot és a cölöpsánc rekonstrukcióját, Árpád-kori földházat, XIX. századi kun tanyát és tanyaudvart.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031