„Ritz Chocolate” Szankon készült kézműves konyakmeggy ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:„Ritz Chocolate” Szankon készült kézműves konyakmeggy ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/07/03 09:15

„Ritz Chocolate” Szankon készült kézműves konyakmeggy ... 2.„Ritz Chocolate” - Szankon készült kézműves konyakmeggy készítése ...
Szankon készült helyi, kézműves konyakmeggy, amely kiváló szakértelemmel és odaadással készül páratlan az országban. Szankon az Ízek Háza kézi manufaktúrájában készülnek a „Ritz Chocolate” márkanévvel ellátott szanki kézműves konyakmeggyek, ahol a vendégek üvegablakokon keresztül nyerhetnek bepillantást a készítés folyamatába.
Az édes ízek kedvelőinek remek lehetőség, hogy megismerkedjenek a helyi különlegességekkel a Szanki méz és meggyfesztivál. A kétnapos fesztiválon minden a helyi mézről és meggyről szól. A jó hangulatról Meggykirálynő választás, Mézkirály erősember vetélkedő, Aranytepsi süteménykészítő verseny, valamint neves fellépők gondoskodnak.
Szankon van Horgásztó és Pihenőpark: A mocsaras terület lecsapolásával létrejött horgásztó kulturált szabadidős programok üdítő helyszíne. A nyugodt, szép környezet, a 15 ezer négyzetméteres vízfelület, az 1,8 méteres átlagos vízmélység, a horgásztó közepén kialakított 1600 négyzetméteres sziget kitűnő horgász- és pihenőhellyé teszi a tavat. A park emellett kitűnő rendezvényhelyszín is. Horgászható fajok: ponty, amur, kárász, csuka, süllő, balin, sügér és keszegfélék.
Szank település a Duna-Tisza közén fekszik, Kiskunmajsától 8 km-re. A térség két nagyvárosa, Kiskunfélegyháza és Kiskunhalas is könnyen megközelíthető Szankról. Az első írásos emlék szerint Zank szállása 1451-ben már templommal rendelkező település volt. A jászság fénykorában a területet Kunszentmiklós bérelte. A puszta-kor után az 1800-as években kezdődött meg a lassú betelepülés. A régi lakosság (100-120 család) lassan törpe kisebbség lett a Szegedről, Kiskunfélegyházáról, Kiskunhalasról, Kistelekről, betelepülőkkel szemben. Gazdaság fellendülését jelentette a kövesút megépülése Kiskunmajsáig, valamint az 1928-ra megépült Kecskemétet Kiskunmajsával összekötő gazdasági vasút, amely a teherforgalom mellett a személyszállítást is biztosította. Jelentős fordulópont volt a falu életében az 1964-es év, amikor is földgázra és kőolajra bukkantak a falu határában.
Július 1-jén turisztikai újságírók egy csoportja látogatott a térségbe, hogy úgynevezett “study tour” -on megismerjék a környék nevezetességeit.
Első sorban a 2019 június 21-átadott emlékparkot, amely a kunok magyarországi megtelepedésének és jelenlétének állít emléket, Szank vezér egykori szálláshelyén. Központi épülete a látogatóközpont, amely modern digitális technikával visszarepít az elmúlt évszázadokba. A tematikus útvonalak történeti hűséggel mutatják be a magyarságba az évszázadok során beolvadó kunok folyamatosan változó életterét.
Láttuk a jurtákat, Árpád-kori és késő középkori sírokat, templomromot, feltárt kettős körárkot és a cölöpsánc rekonstrukcióját, Árpád-kori földházat, XIX. századi kun tanyát és tanyaudvart.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031