Klapka Központ ünnepélyes átadása - Dr. Tóth József, polgármester köszöntője … 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Klapka Központ ünnepélyes átadása - Dr. Tóth József, polgármester köszöntője … 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/06/27 13:45

Klapka Központ ünnepélyes átadása - Dr. Tóth József, polgármester köszöntője … 1.Dr. Tóth József polgármester a Klapka Központ, 2019. június 27-i átadóünnepségén elmondta, hogy a 4,3 milliárd forintos önkormányzati beruházásban felépült Klapka Központ a legkorszerűbb építészeti megoldásokkal valósult meg rendelkezik kereskedelmi, szolgáltató funkciókkal, orvosi rendelővel, lakásokkal, közösségi terekkel, hatalmas zöldfelülettel új arculatot adva a környéknek, több, mint 10 ezer négyzetméteren.
A beruházás részeként a Szolgáltatóház mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítottak, amely által betöltheti a terület egy 21. századi Agora szerepét is, hiszen nemcsak lehetőséget kínál a találkozásokra, eszmecserékre, de hangulatával kedvet is teremt hozzá.
A KÖZTI építészei: Marosi Miklós, Göcsei Sándor, Rabie Anisz által tervezett épület Média Építészeti Díjat is nyert. Látványos megoldás a zöld domb és az alá süllyesztett üzletrész és az ötemeletes, tortaszeletre hasonlító épület. A generál kivitelezést a LATEREX Építő Zrt. végezte.
A Média Építészeti Díjas terv alapján épülő Klapka Szolgáltatóházban az üzletek mellett 33 önkormányzati – 44 és 90 négyzetméter közötti – bérlakás készült el. A pinceszint 100 parkolóhelyéből 4 akadály mentesített, 2 elektromos üzemű és 74 „normál” gépkocsi parkolóhelyét alakították ki. A pinceszinten 36 kerékpártároló is elkészült.
Az épület belső helyiségeiben környezetbarát, energiafelhasználást csökkentő műszaki és technológiai megoldásokra helyezték a hangsúlyt a tervezők.
Az átadott Klapka Szolgáltatóházat önkormányzati plázaként is emlegetik, mivel 15 különféle üzlet, bolt és szolgáltató kapott helyet.
Az épület több megoldásával közel áll a passzívház besoroláshoz. A burkolás, hőszigetelés, nyílászárók, és a hűtés/fűtési rendszere is extra hatékony, a lámpák mindenhol jelenlét érzékelők.
Részt vett az átadó ünnepségen Hiszékeny Dezső, a kerület országgyűlési képviselője, Borszéki Gyula és Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterek, önkormányzati képviselők, a kerület lakosai, a sajtó képviselői ... Moderátor Palatka Lívia, a Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031