12. Ördögkatlan Fesztivál - Háy János, író ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:12. Ördögkatlan Fesztivál - Háy János, író ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/06/19 11:15

12. Ördögkatlan Fesztivál - Háy János, író ... 2.12. Ördögkatlan Fesztivál sajtótájékoztatóját 2019. június 18-án tartották a B32 Galéria és Kultúrtérben.
Háy János, író újraéleszti a kötelező irodalmat. Sokéves munkával megírt egy könyvet, amelyben teljesen újszerűen mesél a legnagyobb magyar írókról és költőkről. Célja, hogy kiszabadítsa őket a „fogságból”, amelyet a rájuk tapadt szerepek jelentenek. Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink, az osztálytársaink. Hogy embernek látszódjanak, nagyszerűeknek és esendőeknek, olyanoknak, akikre lehet haragudni, és olyanoknak, akiket lehet szeretni … A hitelességnek véleménye szerint több feltétele is van. Az egyik, hogy az írónak megfelelő önismerettel kell rendelkeznie, pontosan tudnia kell, hogy honnét lát rá a világra. A másik, hogy szükség van egyfajta távolságtartásra, distanciára is. A harmadik pedig, hogy tisztában kell lennie azzal, hogy minden megszólalás mimikri, mindig valamilyen szerepben vagyunk. Az író szerepének lényege, hogy tudja: jogosult arra, hogy a világról beszéljen.
Részt vett a Jelenkor Kiadó, igazgatója Sárközi Bence, szintén díszvendég. És díszvendég a Hagyományok háza, Kelemen László igazgatóval az élén.
Hatásos volt Péterfy Bori, énekes, színész megszólalása, és hallhattuk Háy János, író, Göttinger Pál, Caminus, Kovács Gerzson Péter, koreográfus, táncművész, Romsics László, Teleki Borok vezérigazgató élményeit. És a főszervezőket: Kiss Mónikát és Bérczes Lászlót.
Bérczes László: Ez az öt nap a minőség ünnepe lesz. A kultúra minősége és az ember minősége. Találkozunk azokkal, akik haza jönnek és találkozunk azokkal is, akikkel nap mint nap együtt vagyunk, de az arctalan hétköznapokban nem vesszük észre egymást. Ám itt, a Katlanban 2019 nyarán mindannyian arcot kapunk. Összeér a tekintetünk, és a másik tekintetében meglátjuk önmagunkat is. És ötnapos boldogságban megéljük majd, hogy Találkozni Jó!
Középpontban Nagyharsány település és a környék történelme, története, nevezetességei és látványosságai állnak a megszokott szórakoztató, olykor mulatságos módon. Elindulunk a faluból, és a falu fölötti dombon fejezzük be, ahol jó időben nemcsak Beremendig, de a horvát hegyekig is ellátni.
A fesztivált 2008-tól évenkénti rendszerességgel, augusztus hónapban rendezik meg. Baranya Megyében: Nagyharsány, Kisharsány, Vylyan Pincészet, Mokos Pincészet, Szársomlyói Szoborpark, Beremend, Villánykövesd községekben.
A Fesztivált a műfaji sokszínűség jellemzi. Arra törekszenek a szervezők, hogy minden értéket felmutató műfaj megmutatkozhasson, és mindezt oly módon, hogy a mainstreamtől a marginális kísérletekig minden helyet kaphasson.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031