90. Ünnepi Könyvhét - Kirschner Péter, elnök - Mazsike ... 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:90. Ünnepi Könyvhét - Kirschner Péter, elnök - Mazsike ... 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/06/12 09:45

90. Ünnepi Könyvhét - Kirschner Péter, elnök - Mazsike ... 10.Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) elnöke, Kirschner Péter a 2019. június 16-i, 14 órai szabadtéri felolvasásról beszélt, melynek során az elpusztított könyvekre és szerzőkre emlékezünk a Marriott Szálló előtt a Shakespeare szobornál.
2019. június 13. és 17. között 90. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várjuk a könyvbarátokat.
Az Ünnepi Könyvhét hivatalos sajtótájékoztatóját június 11-én, tartották a Magvető Caféban. (Budapest VII. Dohány u. 13.) Résztvevők: Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója, Ágoston Zoltán irodalomkritikus, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője és Both Gabriella, szerkesztő.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az idén 90. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvényét, az Ünnepi Könyvhetet, melyhez a 2001-es Olvasás Éve óta 18. alkalommal kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok eseményei. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 13. és 17. között a tavaly megújult, friss arculattal és változatos programokkal színesíti Budapest és az ország kulturális életét.
A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt az Ünnepi Könyvhét szervezői és a rendezvényre kitelepülő 168 kiadó idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a könyvbarátokat. A színpad a Március 15. tér mellett helyezkedik majd el. A kiadók fél-egyórás könyvbemutató beszélgetésekkel, zenés irodalmi programokkal várják a felnőtt és gyermek olvasókat.
A könyvhét központi helyszínén másfélszáz, egységes kiállítású könyvárusító pavilon épül, ezekben összesen több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó kínálja könyveit. Az Ünnepi Könyvhét a kortárs magyar irodalom, a magyar könyv ünnepe. Könyvheti mű lehet minden kortárs magyar szerző első kiadású műve, illetve a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. 2019-ben fenti feltételnek megfelelő több mint 300 új könyv jelenik meg erre az alkalomra és került fel a könyvheti listára, köztük verseskötetek, prózakötetek, esszégyűjtemények, irodalomtudományi és történelmi munkák.
A könyvheti újdonságokat tartalmazó, 20.000 példányban kiadott, színes prospektus nem csupán a könyvheti helyszínekre, hanem az ország több száz könyvesboltjába is eljut. A könyvheti prospektus címlapját és az esemény kreatívjait Tabák Miklós grafikus tervezte.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az olvasást népszerűsítő szlogenje (Olvasó vagyok) szellemében az egész országban szeretne programjaival minél több embert megnyerni az olvasás és a magyar irodalom ügyének.
Budapesten és sok vidéki városban (pl. Győrben, Kecskeméten, Szegeden, Nagykőrösön, Balatonfüreden, Ózdon, Esztergomban, Szolnokon, Hódmezővásárhelyen, Nyíregyházán, Miskolcon, Dunaújvárosban, Nagykátán, Székesfehérváron, Debrecenben, Kiskunfélegyházán) a kiadók több száz dedikálást szerveznek szerzőiknek, az érdeklődők pódiumbeszélgetéseken, könyvbemutatókon ismerhetik meg az új műveket, melyeket ezúttal is jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak meg a kiadók standjainál. https://unnepikonyvhet.hu/dedikalasok
Az Ünnepi Könyvhét ünnepélyes fővárosi megnyitóján a díszegyen­ruhába öltözött Tűzoltózenekar hagyományos zenés bevonulása után Gál Katalin, az MKKE elnöke és Simon Márton költő mondanak beszédet a Március 15. téren június 13-án, csütörtökön 16 órakor. A vidéki eseményeket Miskolcon Szőcs Géza nyitja meg. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése képviseletében Lafferton Kálmán és Miskolc önkormányzata emléktáblát avat Supka Géza tiszteletére.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930