Volt egyszer egy Ifipark 2019 - Nagy Feró ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Volt egyszer egy Ifipark 2019 - Nagy Feró ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/05/28 18:45

Volt egyszer egy Ifipark 2019 - Nagy Feró ... 7.A Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozatban 2019. június 23-tól szeptember 21-ig olyan legendás zenészek hozzák el az egykori park hangulatát, mint Kovács Kati, Charlie, Deák Bill Gyula, az EDDA, az Ős-Bikini, Tátrai Tibor vagy a Piramis. Ők azok, akik átadják az Ifipark stafétáját és színpadát az új generáció képviselőinek Zsédának, az Ivan&The Parazol zenekarnak, hogy hamarosan újabb és újabb legendák szülessenek ezen a kultikus helyszínen.
A jeles alkalomból sajtótájékoztatót tartottak május 28-án, a Várkert Bazárban, melyen részt vett: Kovács Kati, Závodi János, Köves Miklós „Pinyó”, Nyemcsók János „Csoki” (Piramis), Nagy Feró, Németh Alajos, Németh Gábor, Vedres József, Szűcs Antal Gábor (Ős- Bikini), Deák Bill Gyula, Pataky Attila (EDDA)
Ivan & the Parazol zenekar és Tátrai Tibor, Zsédenyi Adrienn, Sikota Krisztina a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese. A sajtótájékoztatót vezette: Lévai Balázs.
Az Ifipark 1961-ben nyílt meg és 1984-ig működött, a magyar rockzene születésének egyik bölcsője volt. A helyén épült meg néhány éve a Várkert Bazár. A tervek szerint a koncertsorozaton a jövőben az újabb generáció képviselői lépnek fel.
Az idei koncertsorozat első fellépője június 23-án az Ivan and the Parazol lesz, az est vendége Tátrai Tibor. Balla Máté, az együttes gitárosa elmondta, bár a rockzenét egy ideje temetni szokták, a mai fiatalok tovább viszik a műfaj lángját.
A július 5-én fellépő Kovács Kati szerint hatalmas dolog volt a hatvanas-hetvenes években az Ifiparkban fellépni. Jó most is idejönni, és elmondhatom, hogy minket, régi előadókat a slágerek tartanak életben. Először az Omegával, majd a Metróval és az Illéssel, tehát mindhárom korszakos zenekarral koncerteztünk itt.
Július 22-én az Edda koncertjével folytatódik a programsorozat: 1979-ben léptünk itt fel először, aznap Piramis-koncert volt a Kisstadionban, így csak 176 néző volt. De a második ifiparkos bulink már teltházas volt, aztán mi játszottunk akkor is, amikor 1980-ban koncert közben leomlott a fal, és utána egy időre be kellett zárni a helyet - idézte fel az énekes.
A rendezvénysorozat záróeseményén, szeptember 21-én a színpadra lépő Piramis A nagy buli 2.0 címmel ad műsort, miután a csapat szinte napra pontosan negyven évvel ezelőtt az Ifiparkban rögzítette legendás koncertlemezét, A nagy bulit.
Most eljátsszuk a negyven évvel ezelőtti koncert dalait, valamint az 1981-es lemez, az Erotika néhány dalát is. Néző voltam én is az 1978-1979-es Piramis-koncerteken és minden vágyam volt, hogy egyszer köztük lehessek a színpadon -mondta el Nyemcsók János, a Piramis énekese.
A július 26-án az Öntőház udvar színpadára lépő Zséda azt ígérte, hogy keményen szólnak majd a dalai Budapest egyik legszebb koncerthelyszínén. Estjén vendégként ott lesz Horváth Charlie is, aki a hatvanas-hetvenes években szintén sokat játszott az Ifiparkban.
A koncertsorozat egyik legérdekesebb eseményének ígérkezik, hogy szeptember 12-én újra koncertet ad az Ős-Bikini. Az 1982-től 1985-ig működött alternatív punkrock formáció öt eredeti tagja 1983 óta nem adott így együtt koncertet.
Szintén fellép a Várkert Bazárban Deák Bill Gyula. Szeptember 13-án legjobb számaiból válogat, elhangzik például a Rossz vér, a Hosszú lábú asszony, a Kőbánya blues meg az István, a király két dala is.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031