Budapesti Nyári Fesztivál - Tolcsvay László, zenész, énekes, zeneszerző, előadóművész ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapesti Nyári Fesztivál - Tolcsvay László, zenész, énekes, zeneszerző, előadóművész ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/05/15 08:15

Budapesti Nyári Fesztivál - Tolcsvay László, zenész, énekes, zeneszerző, előadóművész ... 7.Budapesti Nyári Fesztivál 2019. június 1-jén veszi kezdetét, amely a régió legszínesebb és leghosszabb összművészeti fesztiválja.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy 120 programmal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember 7. között a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A fesztivál programjában klasszikusok és modern darabok is szerepelnek, opera, musical és zenés színházi produkciók, tánc- és show-műsorok, könnyűzenei csemegék is várják a közönséget. A rendezvényt az 5. születésnapját a Margitszigeten ünneplő Margaret Island formáció nyitja meg.
Budapest a négy évszak fővárosa, ahol sohasem áll meg az élet. A jeles nagy kulturális fesztiválok közül az idén június 1-én induló nyári fesztiválnak is szerepe van abban, hogy a főváros idén elnyerte a rangos European Best Destination címet, vagyis „Európa legjobb úticélja” lett, mely elismerés a város épített öröksége és szépsége mellett az egész évet átfogó, pezsgő kulturális programkínálatának is szól. Nagyon sokan érkeznek a főváros különleges vonzerővel bíró kulturális eseményeire, köztük a nemzetközi viszonylatban is elismert, különleges adottságú margitszigeti színpad előadásaira. Mára nemcsak a város, a programsorozat is branddé vált, hiszen aki a nagy múltú Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira vált jegyet, a megszokott színházi élmény mellé egy egész élménycsomagot kap: a szigetre Színházi Hajójárattal érkezve még különlegesebbé tehetik esti kikapcsolódásukat, vidéki és külföldről érkező érdeklődők pedig kedvelt „Aludjon Budapesten Színházjeggyel” csomagajánlatok közül válogathatnak. A Budapesti Nyári Fesztivál mára felzárkózott Európa nagy fesztiváljai közé, a régió egyik legszínesebb és leghosszabb összművészeti fesztiváljává vált.
Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a május 13-i sajtótájékoztatón kiemelte, hogy 14 különleges bemutató lesz a két színpadon. Összesen mintegy 120 ezer nézőt várnak, többet mint az előző évben.
A Budapesti Nyári fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban egyaránt európai színvonalú minőséggel és tartalommal várja a látogatókat. Hatalmas az érdeklődés külföldön és itthon egyaránt, hiszen idén olyan nemzetközi sztárok jönnek el, mint Vittorio Grigolo, Marcelo Alvarez, José Cura. A közönség láthatja a Parasztbecsületet, a Turandot-ot, a Bajazzókat. Bán Teodóra beszámolt arról is, hogy hosszú évek után a Margitszigetre idén nyáron az operett is visszatér, a Csárdáskirálynővel. A rendező ifj. Vidnyánszky Attila a legeredetibb változat szövegkönyvét viszi színre. A klasszikus balett is kiemelt helyet kap a fesztiválon, a Fehér hattyú és a Giselle kerül bemutatásra, Novoszibirszkből érkezik a társulat. Fellép a fesztiválon a Grúz Állami Táncegyüttes, Hervé Koubi a Barbár éjszakák előadással …
Nicola Benedetti és a San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekar, Nigel Kennedy hegedűvirtuóz, José Cura, Carlo Ventre, Komlósi Ildikó, Miklósa Erika, Rálik Szilvia, Marcelo Álvarez, Vittorio Grigolo, a Hervé Koubi Társulat, a Novoszibirszki Állami Akadémia Opera és Balettszínháza, a Sukhisvili Grúz Nemzeti Balett. Június 1-je és szeptember 7-e között mintegy 120 programmal, a megszokottnál is színesebb kínálattal, különleges és nagyformátumú produkciókkal, valamint számtalan világsztárral találkozhat Budapest két kiemelt nyári színházában, a Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A két hangulatos szabadtéri játszóhely mellett további három programhelyszín: a Víztorony, a kolostorromok és az interaktív meseszínpad további élményekkel szolgál egész nyáron.
Minden eddiginél tartalmasabb nyári színházi évadra készül a főváros két kivételes hangulatú szabadtéri játszóhelye, a Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpad, melyek az igényeknek megfelelően évről évre tovább emelik előadásaik számát, így idén 15 hét alatt már mintegy 120 színházi előadás és program közül válogathat a közönség. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad közel 3000-es, a Városmajori Szabadtéri Színpad pedig 800-as napi nézőszámával a tizenkét nyári hét alatt több mint 100 ezer nézőt lát vendégül.
A Budapesti Nyári Fesztivál idei repertoárjában a korábbiaknál is bőségesebb, színesebb és vonzóbb kínálat várja a hazai közönséget és az idelátogató vendégeket júniustól egészen szeptember elejéig. A számos nemzetközi társulat és több kontinensről érkező sztárművész közreműködésével megvalósuló minőségi kulturális programokat az elmúlt években megismert sokszínűség jellemzi. Az előadások minden korosztály figyelmére igényt tartanak és a műfajok legszélesebb skáláját fedik le.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930