Gyulai Várszínház 56. évada - ifj. Vidnyánszky Attila ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Gyulai Várszínház 56. évada - ifj. Vidnyánszky Attila ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/05/08 20:15

Gyulai Várszínház 56. évada - ifj. Vidnyánszky Attila ... 2.Öt új bemutató szerepel a Gyulai Várszínház 56. évadában, amely június 26. és augusztus 13. között hét héten keresztül szinte mindennap művészeti programokkal várja a közönséget – mondta el dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház ügyvezető igazgatója, 2019. május 8-án, Budapesten.
Az öt új bemutató között szerepel a Psyché, a Vízkereszt, de amúgy mindegy, Vidám Shakespeare, Karády zárkája című zenés dráma és Az öreg halász és a tenger, Árkosi Árpád rendezésében.
Az összművészeti program részeként június 25-én és 26-án Weöres Sándor Napok és irodalmi konferencia, július 8. és 14. között Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, augusztus 1. és 7. között Erdély Hét is lesz, amelyen mindennap más erdélyi magyar színház mutatkozik be.
A látványos történelmi drámák és kortárs prózai színház mellett opera, musical, táncjáték, bábszínház, dzsessz, blues, irodalmi, népzenei és komolyzenei produkciók is színesítik a Gyulai Várszínház nyári műsorát.
A 15. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon idén csak komédiák szerepelnek, a magyar mellett francia, orosz, iráni, grúz és olasz színházak előadásait is láthatja a közönség.
A Shakespeare-fesztiválon mutatja be a Sztalker Csoport és a várszínház közösen a Vízkereszt, de amúgy mindegy című darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A híres komédiát Vecsei H. Miklós fordította újra.
A zenés programok között Miklósa Erika a Modern Art Orchestrával áll színpadra, látható lesz a tószínpadon a Somnakaj című gypsy musical, fellép a Dresch Quartett, a Kerekes Band, Ferenczy György és az első pesti rackák, valamint Rákász Gergely Bach és Vivaldi műveiből ad orgonahangversenyt a gyulai református templomban.
Még néhány kiemelt program: A Gyulai Várszínház 56. évadának ünnepélyes megnyitója - a Vár előtt lesz június 28-án, 18.30 órakor. János vitéz misszió - Tószínpad Június 28. Rendező: Vidnyánszky Attila - A Nemzeti Színház előadása.
XX. Körös-völgyi sokadalom - Vár körül június 28-30. között - Dél-alföldi népművészeti fesztivál, kézműves vásár, népzene és néptánc. A Közép-Európa Táncszínház Gálaműsora - Tószínpad - Június. 30. A Pál utcai fiúk - Tószínpad - Július 7. Rendező: Vándorfi László. A Pannon Várszínház előadása.
Július 9-15. Filmvetítések, workshop, kiállítás, utcaszínház.
2019. július 16. IX. Irodalmi Humorfesztivál - Várszínpad. Fellépők: Csík Mónika, Dragomán György, Egressy Zoltán, Pataki Tamás, Sántha Attila, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Székely Csaba, Temesi Ferenc, Tóth László, Végh Attila. Zenei közreműködő: Szirtes Edina Mókus.
Az 56. nyári évadot Schnöller Szabina operaénekes opera- és operett gálája zárja, amelyen a francia romantika világa, Puccini és Verdi Itáliája, valamint Lehár Ferenc és Kálmán Imre magyar virtusa elevenedik meg, Nyári Gyula zongoraművész és Foskolos Péter hegedűművész közreműködésével - tudtuk meg Elek Tibor igazgatótól.
A Gyulai Várszínház Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavárának udvarán működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A várudvar mellett a pazar látványt nyújtó tószínpadon és a város különböző pontjain felállított színpadokon is tartanak bemutatókat, igazi fesztivált varázsolva az Alföld gyöngyszemének tartott Gyulára. A Gyulai Várszínház ebben az évben is folytatja eddigi hagyományát: a legjobb előadásokat a legjobb előadóktól minden korosztálynak, nézői ízlésnek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031