Pasaréti Páduai Szent Antal templom - A skapuláré feladása ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Pasaréti Páduai Szent Antal templom - A skapuláré feladása ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/05/08 08:45

Pasaréti Páduai Szent Antal templom - A skapuláré feladása ...A Pasaréti Páduai Szent Antal templomban 2019. május 6-án, a Fatimai Imaesten minden jelen lévő megkaphatta a skapulárét, melynek felirata: Whosoever dies Wearing this Scapular Shall not suffer eternal fire. Our Lady’s Scopular Promise. Bárki, aki meghal, ennek a Scapular-nak a viselése közben, nem szenved örök tűzben a Szűzanya Scapular ígérete szerint.
A skapuláré felvételével azt fejezzük ki, hogy gyermeki bizalommal elfogadjuk Szűzanyánk anyai pártfogását, és segítségét kérjük abban, hogy életünk folyamán egyre jobban követni tudjuk őt és az ő Szent Fiát. Hiszen csak Jézus Krisztus követése nyitja meg számunkra a mennyország ajtaját.
A fatimai jelenések üzenetei közül a negyedik: önmagunk felajánlása Szűz Máriának, a barna skapuláré viselésével együtt. Mikor a fatimai látnokot, Lúcia nővért, aki maga is kármelita szerzetesnő lett megkérdezték, miért jött Mária utolsó jelenésekor Kármelhegyi Boldogasszonyként, ő ezt válaszolta: Ezzel Mária azt a kívánságát akarta kifejezésre juttatni, hogy minden ember hordja a skapulárét az Ő Szeplőtelen Szívének való felajánlása jeleként.
A skapuláré a szerzetesi ruha egy része. A Kármelita Rend skapuláréját a Szűz Anya üdvözítő anyai szeretetének jelévé akarta tenni az egész Egyház számára. Ezt az Egyház elfogadta, és az évszázadok folyamán többször is megerősítette.
A skapuláré felvételének szertartása:
Áldás: „Szent Atyánk, te megnöveled szeretetünket, melyet örömmel elfogatsz. Te azt akartad, hogy Egyszülött Fiad, Jézus Krisztus, a Szentlélek közreműködésével Szűz Mária méhében öltsön magara emberi testet. Add meg gyermekednek, aki most alázattal kéri a Kármelhegyi Boldogasszony családjának skapuláréját, hogy Jézus Krisztust ölthesse magara élete minden helyzetében, s így eljuthasson az örök életre. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.”
A skapuláré feladása: Fogadd ezt a skapulárét, mely a Kármelhegyi Boldogasszony Testvéreinek családjához való tartózás jele. Viseld ezt, mint a Szűzanya anyai oltalmának zálogát, hogy elhatározásodhoz híven követni és szolgálni tudd Őt. Isten Anyja segítségével Krisztust ölthesd magadra. Ő éljen benned a Szentháromság dicsőítésére és az Anyaszentegyházban testvéreid javára. Ámen.
A fatimai kegyszobor Ferenc Pápa által megáldott másolata 2019. május 6-án 17 órakor a Pasaréti Páduai Szent Antal templomba érkezett. A szobor oltár elé helyezése után a nagyszámú hívő felajánló imát mondott Grácián atya vezetésével. Majd mise következett. Vesperás hangzott el a fatimai titkokról. Egy-egy szál virággal köszöntöttük a Szűzanyát.
103 évvel ezelőtt, 1917. május 13-án egy Cova da Iria „Béke völgye” nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap.
Az Asszony imádságra buzdította a gyerekeket, és arra kérte őket, hogy minden hónap 13-án jöjjenek el Cova da Iriába. A gyermekek teljesítették a kérést, és június, július, szeptember és október 13-án ismét megjelent nekik a Szent Szűz. Augusztusban 19-én történt a jelenés, mivel 13-án a gyerekeket kihallgatás miatt fogva tartották.
A júliusi jelenés alkalmával a gyerekek látomást kaptak a pokolról. A Szűzanya ekkor kérte először, hogy ajánlják fel Oroszországot az ő Szeplőtelen Szívének. E fölajánlást XII. Piusz végezte el 1942-ben, majd VI. Pál 1964-ben megismételte.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930