Nyelvvizsgáztatnák a diáktüntetők OrbántVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Nyelvvizsgáztatnák a diáktüntetők Orbánt
Forrás: Pesti Srácok, 2019/04/26 22:45

Nyelvvizsgáztatnák a diáktüntetők OrbántNyomokban diákokat is tartalmazott a szivárványkoalíció minden árnyalatát felvonultató társaság péntek délutáni, nyelvvizsga törvény elleni tüntetése. A politika megváltó, óriási léptékű megmozdulás ismét elmaradt, Dvorcskó Balázs, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke után szabadon "eljöttek, tüntettek, hazamentek". Látva az újabb blamát, Gyetvai Viktor, a tüntetés főszervezője bedobta a követ az állóvízbe és felhívta Orbán Viktort egy kihívásra, melyben arra kéri a kormányfőt, hogy szeptember elsejéig szerezzen komplex, államilag elismert B2-es nyelvvizsgát. Látható ugyanakkor, hogy az ájfonploretárok vezére kezdi megunni a folyamatosan érdektelenségbe fulladó tüntikézéseket és felajánlotta, ha a miniszterelnök megszerzi a határidőn belül a bizonyítványt, leáll a nyelvvizsga ellenes tüntetések szervezésével. Ez persze jó lenne, de reménykedünk benne, hogy eme nemes gesztust nem csak egy zsíros baloldali ajánlat miatt ajánlotta fel, ahol tovább kamatoztatná tömeg mobilizációs képességeit, vagy inkább annak hiányát. Mint már korábban láthattuk, nem alaptalan félelem, hogy a leghangosabb diáktüntetők közül némelyik egész jó pozícióban vigasztalódhat a mai tüntetésen elszenvedett bukás után. Hasonló karriert futott be Kálló Dániel, a "Független" Diákparlament egykori szóvivője, aki miután beégette magát a tévében hiányosan megfogalmazott kiáltványával, egy évvel később az MSZP EP- választási listáján találta magát. Kiküldte ugyanis az összes ellenzéki párt a "politikai celeb- megfigyelő" osztagát. A kis összejövetel fényét nem kisebb ellenzéki sztárok emelték, mint Gyurcsány Ferenc, aki nagyon határozottan kerülte el a válaszadást portálunk kérdéseire. Ezen kérdések közül az egyik az lett volna, hogy miért gondolja úgy a bukott kormányfő, hogy van joga a diákok mellett utcára vonulni, mikor az ő miniszterelnöksége nagyságrendekkel kevesebb pénzt fektetett a kormány az oktatásba. De tiszteletét tette Fegyőr Bandi is, aki népes pompom csapattal érkezett, ők igyekeztek azzal fokozni a hangulatot, hogy óvodás csínyekkel heccelték stábunkat.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930