Magyar Táncművészeti Egyetem - Dr. Bolvári-Takács Gábor, rektor ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Magyar Táncművészeti Egyetem - Dr. Bolvári-Takács Gábor, rektor ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/03/29 15:45

Magyar Táncművészeti Egyetem - Dr. Bolvári-Takács Gábor, rektor ... 3.Jeles művészekkel, kiemelkedő alkotókkal erősíti művészeti vezetését a Magyar Táncművészeti Egyetem tudtuk meg a 2019. március 29-i sajtótájékoztatón az Egyetem rektorától Dr. Bolvári-Takács Gábortól. A tájékoztatót Gáspár Emese projekt menedzser vezette.
A Magyar Táncművészeti Egyetem konzisztóriumának tagjai is bemutatásra kerültek az eseményen: Szakály György, rektor-helyettes, dr. Kóczán-Győri Judit, kancellár, ifj. Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója, a testület elnöke Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.
Augusztus elsejétől Volf Katalin az intézmény művészeti vezetője, Orosz Adél, Pártay Lilla, Keveházi Gábor és Hágai Katalin pedig a Művészeti Tanács külső tagjaként segíti az MTE munkáját.
Volf Katalin az MTE művészeti vezetője - A szenátus véleményének kikérésével a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora önálló művészeti vezető munkakört hoz létre az eddigi rektor-helyettesi feladatok egy részének leválasztásával, így biztosítva az egyetemi feladatok optimális ellátását. Az új funkciót augusztus 1-jétől Volf Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, főiskolai docens, címzetes főiskolai tanár látja el.
A szenátus a rektor javaslatára létrehozta az intézményben működő Művészeti Tanács „külső tagjainak” intézményét. A külső tagokat a rektor kéri fel, az Operaház Mesterművésze, a Nemzet Művésze, valamint a kiemelkedő szakmai munkásságú táncművészek és koreográfusok köréből. A most elsőként felkért külső tagok, Orosz Adél, Pártay Lilla, Keveházi Gábor és Hágai Katalin Kossuth-díjas balett-művészek évek óta részt vesznek az intézmény házi versenyeinek zsűrijében és szakmai vizsgáinak bizottságaiban, valamint részt vállalnak a hallgatók nemzetközi megmérettetésekre való felkészítésében.
A Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos Szövetsége hagyományteremtő szándékkal Nagy Táncválasztó workshopot szervez Budapesten, valamint öt vidéki nagyvárosban. Az egész napos programban a látogatók ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és színháztermi táncelőadásokon vehetnek részt. A rendezvény minden korosztálynak (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és szenior) lehetőséget nyújt a különféle táncstílusok megismerésére, kipróbálására, ezzel elősegítve, hogy a későbbiekben minél többen válasszák a táncot a szabadidő örömteli eltöltéséhez. Több mint tíz táncstílust ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a rendezvényre látogatók. A méltán népszerű Nagy Sportágválasztó rendezvények mintájára a Táncválasztó ötlete Török Jolántól, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége elnökétől származik. Az esemény ingyenes, mindenki számára nyitott, célja az egészséges életmód, a mozgás és a kevésbé ismert táncstílusok népszerűsítése, a táncművészet kiemelkedő személyiségeivel való találkozás és együtt táncolás.
VII. Rudolf Nureyev Nemzetközi Balettverseny. 25 évvel ezelőtt rendezte meg először a művészről elnevezett nemzetközi balett versenyt Bokor Roland ötletgazda. Az eredeti cél az volt, hogy a volt szovjet tagköztársaságok legjobb fiatal balett-táncosainak lehetőséget biztosítsanak a nyugati impresszáriók, társulatvezetők, szakemberek előtti bemutatkozásra. Azóta a rendezvény alapvetően megváltozott, hét év kihagyás után az idén március 31.–április 5. között ismét megrendezik, ezúttal a Magyar Táncművészeti Egyetem, mint társszervező közreműködésével. Az MTE a két elődöntőnek és a középdöntőnek ad otthont, eddig 15 országból 49 versenyző jelentkezett, köztük 10-en az egyetem hallgatói. A zsűri tagjai között van Szakály György, az MTE rektor-helyettese.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031