Lehet-e jogállamot építeni a NER romjain? | Majtényi László és Donáth Anna vitájaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Lehet-e jogállamot építeni a NER romjain? | Majtényi László és Donáth Anna vitája
Forrás: Momentum Mozgalom, 2019/03/11 11:15

Lehet-e jogállamot építeni a NER romjain? | Majtényi László és Donáth Anna vitájaLehet-e jogállamot építeni a NER romjain? - Majtényi László és Donáth Anna vitája Budafokon
Majtényi Lászlóval, az Eötvös Károly Intézet elnökével és Donáth Annával, a Momentum Mozgalom alelnökével olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogy miként lehetséges lebontani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, milyen feladatai vannak egy kormányváltó erőnek. Rendszerváltoztatásra vagy kormányváltásra készüljünk-e? Lehet-e restaurálni a Harmadik Köztársaságot vagy meg kell építenünk a Negyediket?
Sokak elvárása és gyakran emlegetett fogalom az elszámoltatás, de van-e lehetőség valódi jogállami keretek között elszámoltatni a NER működtetőit?
A beszélgetést Tóth Endre, a Momentum XXII. kerületi elnöke moderálja.
Majtényi László főbb szakterületei az alkotmányjog, az információs jogok és az ombudsman intézmények. Több egyetemen is oktat, ügyvéd. A Magyar Tudományos Akadémia doktora. 2008-ban és 2009-ben az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke, 1995-2001 között a Magyar Köztársaság első adatvédelmi biztosa, ezt megelőzően az Alkotmánybíróság főtanácsosa (1990-1995), egyetemi tanár, jogtanácsos (1975-1980). Számos, itthon és külföldön közreadott, könyv, könyvrészlet, publikáció szerzője.
2017-ben köztársasági elnökjelölt.
Donáth Anna Júlia politikus, szociológus. Tanulmányait az ELTE-n és az Amszterdami Egyetemen végezte. 2017-ben, majd 2018 júniusától a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, alelnöke, a 2018-as országgyűlési választásokon Budapest III. kerületében képviselőjelölt. A túlóratörvény ellen kibontakozó tüntetéssorozat egyik vezető alakja.
Facebook: https://www.facebook.com/momentum.moz...
Insta: https://www.instagram.com/momentummoz...
Tumblr: https://momentumofficial.tumblr.com
Twitter: https://twitter.com/momentumhu
Blog: momentum.blog.hu/
Honlap: https://momentum.hu/
Kisokos a változáshoz: https://momentum.hu/kezikonyv/
Indítsuk be Magyarországot!: https://inditsukbe.hu/
Cselekvés Körei: https://cselekveskorei.momentum.hu/
Hírlevél feliratkozás: https://momentum.hu/momentum-kapcsolat/
Ha támogatni szeretnél minket: https://momentum.hu/momentum-tamogatas/
Jelentkezz aktivistának: khttps://aktivista.momentum.hu/
Mindent a külföldön szavazásról: https://szavazz.momentum.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031