Borjog és Bormarketing 2019 Konferencia - Rókusfalvy Pál, társszervező - a legjobb 50 borász ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Borjog és Bormarketing 2019 Konferencia - Rókusfalvy Pál, társszervező - a legjobb 50 borász ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2019/03/02 08:15

Borjog és Bormarketing 2019 Konferencia - Rókusfalvy Pál, társszervező - a legjobb 50 borász ... 4.Borjog és Bormarketing 2019 Konferencia - Köszöntő, programismertetés - Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője. A másik főszervező: dr. Prónay Bence.
A konferencia programterve: dr. Nagy István, miniszter, Agrárminisztérium, Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, dr. Bánáti János, elnök, Magyar Ügyvédi Kamara, dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, „Személyesen” Előadó: Gál Zsombor, bormarketing szakértő, Magyar Turisztikai Ügynökség és Ipacs Géza, designer, Apacs Stúdió, Ágazati bormarketing – célok, források. Előadó: dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Somló, az organikus borvidék. Előadó: Baráth Sándor, elnök, Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége. A Tokaji pezsgő – lehetőségek és felelősségek. Előadó: Demeter Zoltán, tulajdonos/borász, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj. A felsőoktatás jelentősége a szőlész-borász képzésben. Előadó: Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens, dékán, PhD, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Borászati Tanszék. A Sepp Moser Birtok organikus fejlődése. Előadó: Zadravecz Zsolt, szőlész, Sepp Moser Birtok. Elektronikus ügyintézés és szolgáltatások a jövedéki eljárásokban. Előadó: Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr ezredes, Vámszakmai Szakfőigazgató, NAV. Magyar borok a brit piacon – követendő példák. Előadó: Caroline Gilby, Master of Wine, Borászok Barátja 2018.
Bormarketing kerekasztal – Téma: Az online marketing ereje. Gianni Annoni (Trattoria Pomo D’Oro) Bauer Ildikó (Dunamente TDM), Kutas István (Magyar Telekom) - Ripka Gergely (Tokaj Guide, Tokaj Magic).
Nemcsak kulturális, hanem komoly gazdasági és társadalmi érdek is a szőlő-bor ágazat fejlesztése, amelyben Magyarországon jelenleg több mint 40 ezer gazdálkodó végez értékteremtő munkát - mondta el dr. Nagy István agrárminiszter 2019. március 1-jén a Borjog és Bormarketing konferencián, Budapesten.
A miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a további fejlődés feltételeinek megteremtéséhez jogszabályok mellett anyagi forrásokkal is hozzájárulnak: az agrárkormányzat továbbra is jelentős összegekkel támogatja a szőlőtelepítést és a pincészetek korszerűsítését. Az elkészült Digitális Agrárstratégiában az agrártárca törekszik a szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítására, valamint az elektronikus nyilvántartás biztosítására is.
A tárcavezető fontos célnak nevezte a 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtását, valamint a 2020 utáni új Közös Agrárpolitika (KAP) reformja során a magyar érdekek határozott védelmét. Megjegyezte, hogy a KAP-tárgyalások során sikerrel fogták össze a szőlő- és bortermelő tagállamokat az Európai Bizottság anakronisztikus javaslatainak megakadályozására. Így továbbra is tiltott marad a borkészítés a hibrid direkt termő fajták terméséből. A közösségi márkák, a földrajzi árujelzők jó pozícionálását a bor eredetvédelmi keretszabályok megújításával és az országos bormarketing irányvonalához igazításával kívánják elősegíteni. Mindezek mellett fontos célkitűzés a bürokratikus terhek csökkentése - fűzte hozzá a miniszter.
Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért felelős államtitkára szerint a digitális megoldásokat a szőlő-bor ágazat szolgálatába is kell állítani, mivel azok jelentősen hozzájárulhatnának a szektor értéknöveléséhez. Ezt segíti majd az ePincekönyv projekt, amelynek célja a szőlő és bor ágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása és az elektronikus pincekönyv-vezetési lehetőség biztosítása. Ennek keretében sor kerül az ágazat teljes adminisztrációs rendszerének áttekintésére. Ebben kiemelt partnere az Agrárminisztériumnak a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára bejelentette, hogy megkezdődött a Nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozás támogatása című pályázat előkészítése, amely átalány jellegű promóciós támogatást biztosít majd a borászoknak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szaktárca az élelmiszeripar és a borászat számára nyitott egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amely a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgálja. A korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok keretében az irányító hatóság már közel 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az agrár- és élelmiszeripari szereplők részére. A Vidékfejlesztési program új élelmiszeripari pályázatára 2019. január 2-ától nyújthatók be a támogatási kérelmek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031