Mindenki Karácsonya Angyalföldön - Ünnepi műsor ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Mindenki Karácsonya Angyalföldön - Ünnepi műsor ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/12/13 15:15

Mindenki Karácsonya Angyalföldön - Ünnepi műsor ... 6.A hagyományoknak megfelelően 2018. december 12-én is megrendezte az önkormányzat a Mindenki Karácsonya eseményt az Angyalföldi Sportcsarnokban. A bejáratnál forralt bor, szaloncukor, és különféle finomságok várták a kerület lakóit.
A zsúfolásig megtelt nézőtéren a hangulatot a Colour Bells Senior Csengettyű Együttes előadása alapozta meg, majd dr. Tóth József polgármester ünnepi beszéde következett.
Szívből köszöntöm Önöket a 2018-as év Adventjén - kezdte ünnepi beszédét a polgármester. Egy kis leltárt készítettünk, mennyire volt sikeres a 2018-as esztendő.
Néhány eredménnyel támasztotta alá a polgármester a kerület sikerességét, mint elmondta reméli, hogy Önök is így gondolják, hiszen az eredmények a kerület lakosainak véleményét tükrözi és kutatóintézetek eredményeire, adataira támaszkodik. Lakásépítésben 79 projektben 6514 lakás építése van folyamatban, 10 ezer lakás van mozgásban, azaz már megépült, épül, kiadott építési engedéllyel rendelkezik. 200 ezer négyzetméter irodaterület épült meg illetve épül. Ezek a számok országos léptékben is monumentálisak, ami azért is fontos, mert ezekben az intézményekben magas hozzáadott értékű tevékenység folyik, például a Jaguár európai tervező bázisa a is a XIII. kerületbe települ. A lakásárak, az Önök lakásainak az ára 5-8 év alatt megduplázódott.
A XIII. kerület magas életminőséget biztosít, amelyek mögött magán beruházások állnak. A fejlesztésekből részt vállal a XIII. kerületi Önkormányzat: bővült a zöldfelület, felújítottuk a bölcsődéket, az óvodákat, egészségügyi intézményeket. Már tízedik esztendeje, évente 1200 gyerek születik. Egyre fiatalodik a kerület. És már mintegy 120 ezer lakója van. Lézersebészet van a kerületben. Ingyenes CT és MR vizsgálat. 12 ezer egynapos sebészeti műtétet hajtottunk végre. Mindezek ahhoz járulnak hozzá, hogy jó legyen élni a kerületben.
Nem kapunk az államtól 2015. március 1-jétől forrást a segélyezésre, mégis fenntartottuk három területen: lakhatás, gyógyszertámogatás, megélhetés. 3000 családot rendszeresen, 15 ezer családot alkalomszerűen támogatunk. Közel 100 ezer ügyet tárgyal a szociális osztályunk. Modell értékű a szociális ellátásunk.
Példa értékű a munkánk, melyet 16 különféle díjjal ismertek el a hazai és nemzetközi szervezetek. A vásárlóerő értékben a 9. helyen vagyunk. A budapesti kerületek közül az utolsó helyekről az első hatba kerülünk néhány éven belül, ami mutatja a kerület gyarapodását. Ennek Önök a tevékeny részesei, melyet tisztelettel és szeretettel köszönök a magam és az Önkormányzat nevében.
Kérem, használjuk ki a bennünk lévő jót, és higgyünk abban, hogy ami nem jó, az megváltoztatható. Bízzunk, önmagunkban. Cselekedeteinket a mindenkivel szembeni jóindulat határozza meg.
Kérem, higgyenek Önmagukban, legyen önbizalmuk, higgyenek a szeretetben, higgyenek a jóban … Áldott Karácsonyt kívánok! És Boldog 2019-es Esztendőt kívánok!
Dr. Tóth József polgármester ünnepi jókívánságait követően az idősek klubjai közötti 2018. évi versenysorozat eredményhirdetésére került sor. A verseny első helyén a Derűs Alkony Idősek Klubja végzett, így az ő képviselőjük vehette át a polgármestertől a 100 000 forint összegű fődíjat. Második lett az Évgyűrűk Idősek Klubja, ami 50 000, és harmadik a Naphegy Idősek Klubja lett, amely 30 000 forintos elismeréssel járt.
A jutalmak átvétele után ünnepi műsor következett ismert operett énekesekkel és egy fantasztikus tánckarral.
Az ünnepi eseményen részt vett Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek, az önkormányzat és intézményeinek vezetői, a képviselő-testület tagjai, a Bizottságok elnökei és tagjai, a kerületben működő civil szervezetek és egyházak reprezentánsai …
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031