92. Magyar Örökség Díjátadó ünnepség - Szélkiáltó Együttesről - Dr. Hoppál Péter … 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:92. Magyar Örökség Díjátadó ünnepség - Szélkiáltó Együttesről - Dr. Hoppál Péter … 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/09/29 17:15

92. Magyar Örökség Díjátadó ünnepség - Szélkiáltó Együttesről - Dr. Hoppál Péter … 5.Klinghammer István, a Magyar Örökség Díj Bizottság elnökének köszöntőjét követően Juhász Judit bemutatta a Magyar Örökség-díj Bizottság tagjait. Az első díj kihirdetése előtt meghallgattuk a „Most érkeztünk” című népköltést Lakner Tamás feldolgozásában, valamint Fenyvesi Béla-Bertók László: Boldogság-dalát a Szélkiáltó Együttes előadásában.
Böszörményi Gergely lemezkiadó, zenei producer, a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke kihirdette az első ajánlást: A beérkezett állampolgári javaslatok közül 2018. harmadik díjátadása alkalmából a ma elsőként átadandó díjat a Szélkiáltó Együttesnek ajánlotta a Bizottság.
Felkérte Dr. Hoppál Péter karnagy, egyetemi adjunktust, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökét a rövidített méltatás ismertetésére.
A Bizottság Magyar Örökség kitüntető címre azért tett javaslatot, hogy az arra méltó Szélkiáltó Együttes verséneklő művészete bekerüljön a „Magyarság Láthatatlan Szellemi Múzeumába”.
A díjátadás gyakorlata szerint az első díjazottnál az Aranykönyvből olvasták fel az oklevél teljes szövegét:
A Magyarországért Alapítvány kurátorai úgy határoztak, jeles bizottságot kérnek fel arra a célra, hogy együtt munkálkodva a „Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát” létrehozzák. A Magyar Örökség és Európa Egyesület által ezen szándék szellemében megerősített bizottság 2018. szeptember 29-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében kinyilvánítja, hogy az arra méltó SZÉLKIÁLTÓ EGYÜTTES VERSÉNEKLŐ MŰVÉSZETE Magyar Örökség, amiről ezen oklevél bizonyságot tesz. A Szélkiáltó Együttes nevét az Aranykönyv őrzi.
Juhász Judit megkérte Dr. Lakner Tamás zenepedagógus, egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánját, a Szélkiáltó Együttes alapító tagját, Fenyvesi Béla informatikus, zenész, tanárt és Rozs Tamás zenész, zeneszerző, mesteroktatót, hogy fáradjon fel a dobogóra, a díj átvételére. Átadó: Böszörményi Gergely.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031