Okososzlop - ELMŰ ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Okososzlop - ELMŰ ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/08/21 17:45

Okososzlop - ELMŰ ... 7.Az ELMŰ-ÉMÁSZ a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft-vel okos közvilágítási oszlopokat adott át 2018. augusztus 21-én, a Lechner Ödön fasorban, a Müpa – Nemzeti Színház villamosmegállóban.
Az átadó ünnepség résztvevői: Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász igazgatóságának elnöke, Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Pap Zoltán, ügyvezető, BDK, Hoffman Péter ügyvezető, Hofeka, Dr. Máthé János vezérigazgató, NETvisor, a Budapest IX. kerület képviselői. Az esemény moderátora: Dr. Boross Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ Kommunikáció vezetője.
A projektben az Elmű-Émász ötletgazdaként, befektetőként és fővállalkozóként vett részt, a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. a felállított oszlopok tulajdonosa és a közvilágítás üzemeltetőjeként szintén befektető és finanszírozó, a Hofeka cég az oszlopok gyártója, a NETvisor pedig a rendszerintegrátor.
A kísérleti projektben öt, különböző funkciókkal rendelkező közvilágítási oszlopot telepítettek és kapcsoltak össze. Az energiatakarékos, fényerő-szabályozásra és távvezérlésre is alkalmas lámpatestek mellett az oszlopok további intelligens funkciókat biztosítanak, egyebek mellett wi-fi szolgáltatást, videós térfigyelést, segélyhívást, elektromos járműtöltést, környezetérzékelő szenzorokat és programozható LED információs képernyőket. Az összköltség 50 millió forint.
A digitalizáció elsősorban a városi környezetben hoz változást a munkánkban és életünkben. A változásokra adott válaszként és annak élenjárójaként az ELMŰ-ÉMÁSZ, a BDK és partnerei öt okos közvilágítási oszlopot létesítettek Budapest belvárosában. Az oszlopok innovatív funkciói – így a WiFi, videós térfigyelés, vészhívó, a rendelkezésre állást kijelző elektromos járműtöltők, környezetérzékelő szenzorok, programozható LED-kijelzés és a magas színvonalú LED fényforrások - gazdagítják a belváros utcaképét és hozzájárulnak ahhoz, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy Budapest az okos városi megoldások úttörője legyen.
Az oszlopok internetes összeköttetését, illetve a szolgáltatásokat lehetővé tevő optikai kapcsolatot a Vodafone biztosítja. Így az ingyen wifihez a hálózatot, a jogosultságok menedzselését és a tartalomszűrést; az információs LED-panelek és a környezeti szenzor internet-hozzáférését, valamint az adatkapcsolatot az IP alapú vezetékes telefonos szolgáltatáshoz és a térfigyelő kamerákhoz. Az információs LED-paneleken az első hirdetések a jelenlegi állás szerint szeptember elejétől lesznek láthatóak, az első bérlők között szintén ott lesz a Vodafone.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031