50. Jubileumi Kékszalag díjátadó ... 29.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:50. Jubileumi Kékszalag díjátadó ... 29.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/07/29 19:15

50. Jubileumi Kékszalag díjátadó ... 29.50. Jubileumi Kékszalag - Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye – díjátadó.
A 150 kilométeres versenyt a svájci Safram nyerte, Christophe Peclard kormányossal. A katamarán 12 óra 40 perc alatt tette meg a távot. Magyar hajó kapta az ezüstérmet, a PreVital, a tizenháromszoros győztes kormányossal, Litkey Farkassal, a bronzérmes pedig a Józsa Márton vezette Opel Fifty-Fifty lett. Gratulálunk!
Majd a The Red Quantum Hungary ért célba Rauschenberger Miklóssal, az MKB Extreme Sailing Team Kaiser Kristóffal, a RedBull 40 Roman Hagarával, az IRF Váradi Szabó Jánossal, a Black Jack Roland Gäblerrel, a Sporttech Jedi Business Czégai Péterrel és az RSM2 Vándor Róberttel.
A legjobb egytestű hajó az Oroszlán Péter vezette Principessa lett, amely 16 és fél óra alatt teljesítette a távot.
Több rekordot is megdöntött a július 26. - csütörtök reggeltől július 28. szombat reggelig tartó jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj. Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyére 681 hajó nevezett be és 545 haladt át a füredi célvonalon, mindkét szám történelmi rekordot jelent. Ezt mutatja például az is, hogy a jubileumi Kékszalagon a befutók száma magasabb volt, mint 2017-ben az indulóké. Ennél több hajó távolsági vitorlásversenyre Európában csak a svájci Bol d’Or Mirabaud-ra nevezett 1990-ben, ott akkor 684 hajó indult el.
Minden várakozást felülmúlt a jubileumi Kékszalag. A verseny iránti fokozott érdeklődés, pedig azt mutatja, hogy jó úton jár a magyar vitorlázás. Rengeteg olyan ember számára mutathattuk meg ezt a sportot, a Balatont és a vitorlázásra alkalmas magyarországi tavakat, akik eddig nem érdeklődtek a vitorlázás iránt. Emellett a Kékszalag jó alapokat nyújt a vitorlásturizmus fejlődéséhez is – mondta Holczhauser András, a Magyar
A versenyt szervező Magyar Vitorlás Szövetség számos díjat osztott ki a versenyen induló vitorlázók között.
Az abszolút értékelésben az első helyen végző csapat elnyerte a Herendi Porcelánmanufaktúra díszes kupáját, és minden hajóosztály 1-3. helyezettjeit díjazták.
A klasszikus osztályok legeredményesebb hajója az Ilcsi Szépítő Füvek felajánlásából idén 600 ezer forint különdíjban is részesült. Díjat kapott a legjobban navigáló hajó csapata, a legidősebb és legfiatalabb versenyző is. Az 1940-ben és 1942-ben rendezett Kékszalagon a győztes hajó kormányosáról, Gordon Evelynről elnevezett különdíjban részesült az abszolút értékelésben legeredményesebb női kormányos is.
A Kékszalagon induló vitorlázók egy jó ügyet is segítettek. A nevezéskor egy második kék szalag megvásárlásával az autizmussal élőket, az autista lakóotthonokat segítő, az otthonokban művészetterápiás foglalkozásokat tartó Autistic Art Alapítványt támogatták. A támogatásért minden érintett versenyző kapott egy második kék szalagot, amit kitűzhetnek a hajójukra.
A díjátadót vezette: Borbély Ferenc.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930