Bartók Plusz Operafesztivál 2018 - Ünnepélyes megnyitó - Kriza Ákos, polgármester ... 20.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Bartók Plusz Operafesztivál 2018 - Ünnepélyes megnyitó - Kriza Ákos, polgármester ... 20.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/06/10 09:45

Bartók Plusz Operafesztivál 2018 - Ünnepélyes megnyitó - Kriza Ákos, polgármester ... 20.XVIII. Bartók Plusz Operafesztivál Miskolc 2018. június 8-17.
Miskolc legjelentősebb nyári zenei eseményét a Bartók Plusz Operafesztivált június 8-án nyitotta meg, a Miskolci Nemzeti Színház Nyári Színházában Kriza Ákos, polgármester.
Miskolc város legjelentősebb zenei rendezvényének nevezte az operafesztivált a polgármester. Egy kis, városi kezdeményezésből nőtt ki ez az ismert, és világszerte szeretett fesztivál. Nagy öröm számunkra, hogy Miskolc neve összeforrt a Bartók Plusszal, és telt házas rendezvényeket tudunk kínálni évről-évre.
Köszönöm, hogy itt vannak velünk! A rendezvény vezetői, szervezői egész évben azon dolgoznak, hogy változatos fesztivált, új és újabb darabokat tudjanak bemutatni a közönségnek. A kormányzat és Miskolc vezetése igyekszik biztosítani a megfelelő gazdasági hátteret, amely lehetővé teszi, hogy mindig megújult köntösben fogadja az érdeklődőket a fesztivál. Fontos számunkra és Miskolc közössége számára, hogy ha valaki hozzánk érkezik, annak a város mindig új oldalát, sajátosságát tudja megmutatni.
Rendkívül büszkék vagyunk az Operafesztiválunkra! Kívánom, érezzék jól magukat!
Kesselyák Gergely fesztiváligazgató arról beszélt, hogy ezúttal duplán ünnepi estét vár: egyrészt azért, mert az alapítás óta vágyik arra, hogy az operafesztivál rögtön rátérjen a lényegre és már a nyitó esten is egy színpadi előadást láthasson a közönség. És mivel tudnánk jobban, méltóbban kezdeni az operafesztivált, mint Bartók csodálatos műveivel, amelyek semmi máshoz nem fogható művészeti élményt jelentenek.
Az előadás rendezésére azt a Michal Znanieckit kérte fel az operafesztivál, aki már bizonyította szakmai tudását, és azt is, hogy lengyel művészlelke hihetetlenül közel áll a mienkhez. Olyan összefüggéseket is lát, hall, érez bennünk, magyarokban, amelyeket talán mi, magunk sem érzünk meg.
A köszöntőket követően kezdődött el a rendhagyó 3 Bartók című előadás, amely 10-én, vasárnap, ugyancsak este 9 órától ismét látható, hallható.
Bartók Béla: A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára. Rendező: Michal Znaniecki, vezényel: Cser Ádám.
A rendező úgy fogalmazott a produkcióról, amely megjelent a műsorfüzetben: Valahányszor találkozom Bartók világával, meglepődöm, mennyire modernek az ő remekművei. Rendezésemben felfedem, hogy a korszak freudi kontextusa nagyon fontos és erős inspirációt jelent Bartók műveiben. Ezt a vonalat követem a karakterek és a cselekmény értelmezésében. A metaforikus és szimbolikus látomásokat egy valóságos pszichoanalitikus ülésen fordítom le, felfedve az emberi lélek legsötétebb titkait. A szerelem, a komplexusok, a félelmek és vágyak a mi Juditunkat három különböző történetbe viszik. Mint Hercegnő, mint Prostituált és mint a Kékszakállú új felesége szerez különféle tapasztalatokat, él át érzéseket. A modern díszlet a tündérmesék új tanítása. Napjaink virtuális világa segíteni fog nekünk, hogy megértsük, és nyomon kövessük a felnőtté válás folyamatát: az érzések, kapcsolatok és lelkünk sötét oldalainak felfedezését.
Bartók Béla: A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA. Kékszakállú: Bakonyi Marcell, Judit: Szántó Andrea, Koreográfus: Elzbieta Pantak, Grzegorz Pantak, Közreműködik: Kielcei Táncszínház, Miskolci Szimfonikus Zenekar, Miskolci Nemzeti Színház Kórusa, Jelmeztervező: Ana Ramos Aguayo, Díszlettervező: Luigi Scoglio, Világítástervező: Bogumil Palewicz, Librettó: Balázs Béla, Angol nyelvű fordítás/felirat: Jánszky Lengyel Jenő
Bartók Béla: A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFI Táncjáték, egy felvonásban és A CSODÁLATOS MANDARIN Balett, egy felvonásban. Librettó: Balázs Béla -Librettó: Lengyel Menyhért.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031