Múzeumok Éjszakája - Középpontban Pécs - Vasarely Múzeumban Oláh Gergő ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Múzeumok Éjszakája - Középpontban Pécs - Vasarely Múzeumban Oláh Gergő ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/06/08 09:15

Múzeumok Éjszakája - Középpontban Pécs - Vasarely Múzeumban Oláh Gergő ...Június 23-án bemutatják az új, illetve megújult Vasarely Múzeumot. Ekkor adják majd át, nyitja meg kaput a nagyközönség részére. Az eseményen közreműködik a Sopianae Ifjúsági Fúvószenekar.
A Vasarely szitanyomó workshop-on 19 - 21 óra között a látogatók az otthonról hozott pólójukra kérhetnek majd egy-egy képet Vasarely fekete-fehér műalkotásiból. Az állandó Vasarely-kiállításban 19.00 és 23.00 órakor lesz tárlatvezetés, a múzeum homlokzatán fényfestés jeleníti meg a világhírű alkotó képeiből készített animációkat.
A családok minden tagját megcélzó ismeretterjesztés, értékközvetítés természetesen interaktív, élményközpontú módszerekkel történik majd: családfa-vetítés, szubjektív és rendhagyó tárlatvezetések, játszóház egyaránt szerepet kap a neves napon.
S ha már családok: ugyan ki lehetne alkalmasabb Claire Vasarely kiállításának megnyitására, mint unokája, Pierre Vasarely, aki nemcsak nagymamájáról mesél majd nekünk, hanem nagypapjáról, Victor Vasarelyről és édesapjáról, Jean Pierre Vasarelyről (Yvaralról) is - a kiállított képekhez kapcsolódva.
A pécsi Janus Pannonius Múzeum családoknak szánt programjai ez alkalomból olyan elemekkel gazdagodik, melyek Pécs emblematikus, a város arculatát és kultúráját a máig erősen maghatározó, legendás famíliái köré épül. Kiemelt szerephez jutnak többek között a Zsolnayak, a Vasarelyk, az orgonaépítő Angsterek, valamint a pezsgőgyárat alapító Littke család.
A Magyar Turisztikai Ügynökség, együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériumával 2018. június 5-én Study Tourt szervezett Mártonné, Máthé Kinga igazgató vezetésével szakmai újságírók részére, hogy a június 23-i esemény előtt bemutatásra kerüljenek a Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszínének rendezvényei.
Megismerhettük Pécs turisztikai látványosságait, attrakcióit, a családbarát programlehetőségeket. A világörökségi helyszínektől a kortárs képzőművészeti ágakig sok izgalmas programmal ismerkedtünk meg.
Sajtótájékoztatót tartottak: Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség aktív és kulturális turizmusért felelős igazgatója, Oláh Gergely a Múzeumok Éjszakája 2018 arca, aki velünk volt az egynapos kiránduláson és örömzenét is adott Pécs főterén, a Széchenyi téren, óriási sikerrel, Pécsett dr. Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatója volt a vendéglátónk.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031