MÁV Szimfonikus Zenekar - Lendvai György, igazgató a székház helyzetről ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MÁV Szimfonikus Zenekar - Lendvai György, igazgató a székház helyzetről ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/05/25 15:15

MÁV Szimfonikus Zenekar - Lendvai György, igazgató a székház helyzetről ... 4.A MÁV Szimfonikus Zenekar 2018-2019-es évadában igazi sztárparádé várható tudtuk meg a május 24-én megtartott sajtótájékoztatón, melynek résztvevői: Csúcs Krisztina, marketing vezető, Csaba Péter, vezető karmester, művészeti vezető, Lendvai György, ügyvezető igazgató, Kesselyák Gergely, karmester, Imre Boglárka, nemzetközi kapcsolatok, kommunikáció.
Lendvai György, ügyvezető igazgató kiemelten beszélt a zenekar mesterbérletéről, hiszen olyan művészek érkeznek, mint például Maxim Vengerov, Charles Dutoit, Roby Lakatos és Kobayashi Ken-Ichiro, de többek között Rost Andrea és Komlósi Ildikó is fellépnek az új évadban a Zenekarral. És mint mondta, ez csak ízelítő az új évad vendégelőadóinak impozáns névsorából.
A 2018-2019-es évadban ismét tíz bérletsorozatot mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics Palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban. Emellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadással örvendeztetjük meg közönségünket, valamint folytatódnak nagy sikerű családi koncertjeink is. Hetedik szezonját kezdi a Zenekarral az idén a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatával és a finn állam Fehér Rózsa Lovag-i címével kitüntetett vezető karmester és művészeti vezető, Csaba Péter. Őt több mint tíz alkalommal láthatják a zenekar élén a szezonban, mellette Takács-Nagy Gábor, volt művészeti vezető, Kesselyák Gergely karmester, valamint Kobayashi Ken-Ichiro tiszteletbeli karmesterk is több alkalommal dirigálja majd az együttest.
Az évad kiemelkedő eseménye lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar Japán turnéja. A kezdeményezés Ingrid Fujiko Hemming zongoraművésznőtől ered, aki évek óta visszatérő vendége a zenekarnak. Az apropó pedig, hogy Japán 150 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot az akkori Osztrák-Magyar Monarchiával, mely kapcsolat azóta is töretlen és virágzó, természetesen, ma már Japán és Magyarország között. A jubileumi év tiszteletére a MÁV Szimfonikusok Kobayashi Ken-Ichiro vezetésével 2019 májusában turnéra indulnak Japánba, melynek legnagyobb szabású eseménye a tokyoi Suntory Hall-ban lesz, de több állomást is érint majd. A koncertkörúton részt vesz majd Rost Andrea világhírű szopránunk is. Az utazás előtt a programot Magyarországon is bemutatja majd az együttes.
A hazai és külföldi sztárokkal tűzdelt következő évad bérleteinek megváltására természetesen az eddigi bérletesek előnyt élveznek, hisz ők 2018. június 4-től újíthatják meg bérleteiket egy héten át. Akik cserélni szeretnének, azokat június 11-től várják, míg új bérletek megvásárlására június 18 -tól lesz lehetőség online és személyesen is a Zenekar Múzeum utcai próbatermében.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031