Tisza-Tavi Fesztivál - 2018. július 26-29. Jakus Anita ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Tisza-Tavi Fesztivál - 2018. július 26-29. Jakus Anita ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/04/24 15:15

Tisza-Tavi Fesztivál - 2018. július 26-29. Jakus Anita ... 2.A Természet Operaháza nagyszabású komolyzenei rendezvény, amely négynapos fesztiválként kerül megrendezésre 2018. július 26-27-28-29-én. A Tisza-tó számtalan lehetőségét megragadva és összehangolva álmodta meg Debreczeni Ildikó a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált. A csodálatos természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözésével. A cél a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó természeti adottságainak, madár- és állatvilágának megismertetése a nemzetközi és hazai közönséggel. A Fesztivál innovatív, értékteremtő és környezettudatos.
A fesztivált április 24-én, az Erkel Színházban sajtótájékoztató keretében mutatták be, melynek résztvevői: Jakus Anita, projekt manager, Kovács Sándor, Jász-Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Újvári Imre, Tiszafüred polgármestere, Aczél András, a Magyar Állami Operaház színpadigazgatója, rendező, Horgas Eszter fuvolaművész, Molnár Levente, operaénekes, Román Sándor, ExperiDance Production művészeti vezető, Debreczeni Ildikó, fesztiváligazgató, Az esemény háziasszonya: Csete Beáta.
A Fesztivál pénteken 2018. július 27-én különleges előadással várja az érdeklődőket Tiszafüredre a Morotva félszigetre. 20 órai kezdettel, ahol fellép az Experidance Production a Nostradamus: Világok vándora című produkcióval, mely ez alkalommal egyszeri és megismételhetetlen módon kiegészül Miklós Erika és Molnár Levente operaénekesekkel, illetve a Miskolci Nemzeti Színház Zenekarával és a kiegészített Szolnoki Bartók Béla Kamarakórussal Sándor Szabolcs vezényletével. A Morotva félsziget soha nem látott dekorációt kap erre az alkalomra és számos helyi termelő várja kiváló termékeivel a közönséget. Az előadás előtt társadalmi felelősségvállalásként a siket és nagyothallók támogatására egy rövid, de igen hasznos programelemet iktattak be, melyben szükség lesz a nézőkre és a teljes zenekarra is, részleteket még nem árulták el, mint mondták legyen meglepetés az érdeklődőknek.
A Fesztivál szombati napján, 2018. július 28-án kerül megrendezésre a népszerű és sokak által kedvelt Tour D’Opera, a kerékpártúra, melynek megállóiban különböző műfajú, zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók. A 67 km-es túra során a 4 méter magas gátnak köszönhetően csodálatos panoráma mellett érik el a résztvevők a koncertek helyszíneit, melyeknek a Tisza-tó menti települések kikötői, tópartjai adnak otthont. A megállók során nem csak az opera vagy a kamarazene világába kalauzoljuk el az érdeklődőket, de a településeknek is biztosítunk lehetőséget értékeik, helyi termékek és gasztronómiájuk bemutatására.
A programokból néhány: Találkozhatunk a Magyar Állami Operaház szólistáival, zenészeivel Tiszafüreden a Kormorán kikötőben, akik kimondottan erre az alkalomra állítanak össze egy műsort. Tiszanána – Dinnyéshát kikötőjében az Armel Opera Festival interaktív programján vehet részt a közönség. Conduct Me! című program keretében egy rövid karmesteri gyorstalpalót követően kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják, milyen az operairodalom legnagyobb klasszikusait játszó nagyzenekar előtt állni és azt vezényelni. Az Armel ezzel a nagyszabású zenei játékkal hatalmas sikert aratott a Sziget Fesztiválon 2015-ben és 2016-ban, a múlt nyáron pedig egy apró brit szigeten, Jersey-n hódította meg a közönséget. A sarudi strandon Palya Bea énekesnőtől hallgathatunk meg az Egyszálének című albumáról magyar népdalokat és saját dalokat is. A túra során fellép még a Vivat Bacchus együttes is, akik sajátos módon használnak különböző zenei irányzatokat, dolgoznak fel híres magyar verseket és így születnek meg általuk a bordalok. Fellépnek még: MH Szolnok Légierő Zenekar Tiszafüred, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, Hoffmann Richárd és Nédó Olga: Violin and Voice Show (Poroszló, Közössi tér), Fourtissimo Kisköre, Hallépcső, Pitti Katalin, Napsugár Anna és a Tavirózsa népdalkör Tiszaderzs, kikötő, Egyházi Géza és Mahó Andrea Tiszaszőlős, kikötő.
A Boat D’Opera 2018. július 29-én vasárnap indul útjára az Abádszalóki Szalók Yacht Klubból. A kerékpárokat 8-10 fős motorral ellátott csónakokra cserélik, melyeket képzett túravezetők kormányoznak a koncertek helyszíneire, ahol a csónakokban, könnyed borokat kóstolva kiváló előadók műsorait tekinthetjük meg. A programok között szerepel: Bősze Ádám zenei stand-upja, Marton Éva operaénekes tanítványainak Megyimórecz Ildikó és Horti Lilla előadása, Zarándy Ákos fiatal zeneszerző kortárs darabjának bemutatója, St. Martin egyedülálló szaxofonjátéka, Dobszay Péter karmester fellépése a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Rezes Nagyparti Együttesével, Horgas Eszter és Falusi Mariann különleges duettje, a Klezmerész Együttes produkciója.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031