AWS - Viszlát Budapest, helló Lisszabon - Elődöntők, döntő ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:AWS - Viszlát Budapest, helló Lisszabon - Elődöntők, döntő ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/04/23 21:45

AWS - Viszlát Budapest, helló Lisszabon - Elődöntők, döntő ... 4.AWS - Viszlát Budapest, helló Lisszabon! A Dal 2018 győztes, az AWS készen áll az Eurovíziós Dalfesztiválra. Május 2-án már Lisszabonban próbál az AWS, az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán. Az utazás előtt formabontó, minikoncerttel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak április 23-án.
A metálbanda a dalfesztivál színpadán is - ígéretük szerint - hamisítatlan AWS hangulatot produkál majd, melyből a hétfői sajtóesemény résztvevőiként ízelítőt kaptunk.
AWS: Viszlát nyár zeneszerző: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma; szövegíró: Siklósi Örs. A hétfői sajtóesemény házigazdái Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd voltak, ők lesznek az Eurovíziós Dalfesztivált kommentátorai is Lisszabonban.
A lisszaboni kulisszák mögötti érdekességeiről Tér Sebestyén A Dal 2018 lisszaboni videobloggere pályázat győztese számol be.
Újra lesz felvezető műsora a dalfesztiválnak: a Hangolódjunk az Eurovízióra, amelyet az elődöntők május 8., május 10. valamint a döntő előtt május 12. láthatunk a Duna Televízióban 20.30-tól, Forró Bence műsorvezetésével.
Május elsején indul a zenekar Lisszabonba, de nem tétlenkedtek az elmúlt hetekben sem. Március 10-én hajnalban Portugáliáig repültek az AWS tagjai, hogy egy helyi stáb segítségével elkészüljön bemutatkozó kisfilmjük az Eurovíziós Dalfesztiválra, amelyet május 10-én közvetlenül a produkciójuk előtt láthatunk majd.
A zenekar két napon át forgatott Óbidosban. A portugál kisváros után Hollandia következett, április 14-én az AWS Amszterdamban, Eurovision in Conccert keretében lépett fel, április 21-én pedig.a madridi Eurovision Spain Pre-Party eseményen állt színpadra.
Siklósi Örs, az AWS zenekar énekese a hollandiai fellépés után így nyilatkozott: "Óriási élmény volt, nem igazán tudtuk, hogy mire számítsunk! Kiderült, hogy a pop rajongók valójában mind rockerek, legalábbis már a beállásnál is szép tömeg gyűlt össze Amszterdamban a színpad előtt, bólogatva a zenénkre. Jól sikerült a fellépés, és várjuk a lisszaboni óriásszínpadot, óriási energiabomba lesz ott játszani!"
Az első elődöntőben, május 8-án 19 ország produkciója áll színpadra. A nemzeti szakmai zsűrik által odaítélt pontok és a nézők telefonon leadott szavazatainak összesítése után kialakult mezőny első tíz helyezettje jut majd tovább a döntőbe.
Az AWS a második elődöntőben, május 10-én a 18 ország közül 13. fellépőként áll színpadra. Többek között Románia, Svédország, Lengyelország és Szlovénia indulóival verseng a pontokért a zenekar. A cél az első tíz helyezés egyike, hogy aztán május 12-én újra, már a döntőben szurkolhassunk a magyar metálosoknak.
Az Eurovíziós Dalfesztivál mindhárom adását élőben közvetíti a Duna Televízió. A május 8-i és 10-i elődöntők illetve a 12-i döntő 21 órás kezdése előtt 20.30-tól a Hangolódjunk az Eurovízióra című felvezető műsort sugározza a csatorna, amelyben a nézők nyomon követhetik az AWS útját A Dal döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, ízelítőt kapnak az elődöntő előtti napjaikból és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel és produkcióival is.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930