Ludovika Campus, több mint egyetem - Dr. Orbán Viktor, miniszterelnök ... 12.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ludovika Campus, több mint egyetem - Dr. Orbán Viktor, miniszterelnök ... 12.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/04/04 13:45

Ludovika Campus, több mint egyetem - Dr. Orbán Viktor, miniszterelnök ... 12.Ludovika Campus több mint egyetem - Dr. Orbán Viktor, miniszterelnök ...
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, György István Budapest Kormánymegbízottja, Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa és Patyi András rektor ünnepélyesen átadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthonát, a Ludovika Campust és Budapest egyik legnagyobb közparkját, a megújult Orczy-kertet. Magyarország legnagyobb egybefüggő campusfejlesztése nemcsak új budapesti egyetemvárost teremtett, de az Orczy-negyed megújításával, egy leépült közpark és városrész rehabilitációjával az egész Józsefvárosban és Budapesten is javítja az életminőséget. A városfejlesztés eredményeként nőtt a belső-pesti zöldfelület, ezáltal javul a levegő minősége a Józsefvárosban. Biztonságosabbá vált a környék, továbbá több és jobb szabadidős, sportolási lehetőségük lett a budapesti polgároknak. A lakosság ismét használatba veheti a 10 hektár látogatható területtel bővült, minden részében megújult Orczy-parkot.
Magyarország törvényes rendje és biztonsága, az ország és polgárainak védelme szempontjából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem: garancia. Itt képzik, többek között, a rendőr- és honvédtiszteket, a katasztrófavédelmi szakembereket és a köztisztviselőket. A kormány ezt a munkát úgy tudja segíteni, ha minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a legkorszerűbb, legjobb, a haza védelmére és szolgálatára nevelő képzés folyjék az Egyetemen. Ezért hozott döntést egy olyan, XXI. századi egyetemi campus fölépítéséről, amely a világ bármely pontján megállná a helyét, és amely a jövő magyar rendőr- és honvédtisztjeit, katasztrófavédelmi és közigazgatási szakembereit felkészíti a legkeményebb kihívásokra is.
2018 tavaszára fölépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthona, a Ludovika Campusa és újjászületett Belső-Pest legnagyobb közparkja, az Orczy-kert. Elkészült és az egyetemi hallgatók birtokába adták a Ludovika Akadémia felújított történeti épületét modern egyetemi könyvtárral és oktatási terekkel, az új oktatási, elméleti és gyakorlati képzési épületeket, a kollégiumokat, az egyetemi lőteret, sportcsarnokot, fedett uszodát és szabadtéri sportpályákat. A lovarda is teljesen megújul, díjlovagló és díjugrató pályával kiegészülve. Az uszodában egy 25 méteres, 8 sávos sportmedence, valamint egy 15 méteres, változó mélységű bemelegítő- és oktatómedence nyitott lesz a lakosság számára is.
Belső-Pest legnagyobb közparkját is minden szegletében felújították. Mostantól az Orczy-kertben bárki által szabadon használható játszóterek, kültéri edzőgépek, futókör, focipályák, streetballpályák, görkoris-görhokis dühöngő, padokkal, ivókutakkal és sétányokkal szabdalt pihenőterek várják a pestieket, és újra használható a Csinibabából is ismert csónakázótó is.
A teljes városfejlesztésbe, a költségvetésbe visszafizetett áfa összege nélkül, harmincnégy milliárd forintot fektettek be. A beruházás öt év alatt összesen tízezer embernek adott munkát. A lakosság számára teljesen nyitott közpark, az Orczy-kert 100 000 négyzetméterrel bővült. Közel 70 000 négyzetméternyi új épület épült, ekkora térben négyszer férne el a római Szent Péter Bazilika. Annyi acélt használtak fel az építkezéshez, amennyiből 25 New York-i Szabadság-szobor vagy a budapesti Lánchíd lenne megépíthető. A beépített beton annyi volt, hogy abból hét pisai ferdetorony lenne felhúzható.
Ami megvalósult, sokkal több, mint egyetem. Egy, a pesti életminőséget javító város-rehabilitáció, városfejlesztés zajlott le. Szebb, tágasabb, tisztább, zöldebb, levegősebb, rendezettebb, biztonságosabb, jóval több sportolási és szabadidős lehetőséget kínáló hely lett Belső-Pest, Józsefváros. A fejlesztéssel jól járnak az egyetemi polgárok, a budapesti lakosság és a magyarok közössége egyaránt.
Az egyetemi polgárok a Campus minden épületét használatba vették, a park szabadon látogatható, várja a lakosságot. A hideg és csapadékos március miatt a külső területrendezés kis része, valamint a kültéri lovaspályák kialakítása áprilisban ér véget, és még néhány hét, amíg a márciusban elvetett fű kinő. A városfejlesztés a következő években is folytatódik: lerobbant területrészek és ipari épületek helyén valósul majd meg a katasztrófavédelmi és honvédtisztképzés néhány létesítménye.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031