A világ legdrágább, legjobb éttermei - El Celler De Can RocaVideó: Egészség, orvoslás, gasztronómia, receptvideók, szépségápolás, divat, kikapcsolódás, szabadidő:A világ legdrágább, legjobb éttermei - El Celler De Can Roca
Forrás: Kontraszt, 2018/12/13 15:00

A világ legdrágább, legjobb éttermei - El Celler De Can RocaSzöveg: Ördög Vanessza
A következő világhírű étterem, amelyet listánkban bemutatunk, a Spanyolországban található El celler de can roca. A Girona-ban található étterem 1986-ban nyílt meg. A Roca testvérek Joan, Josep és Jordi először szüleik étterme mellé a Can roca mellett nyitották meg, majd 2007-ben költöztették át a mostani helyére. Az étterem 3 Michelin csillaggal rendelkezik. A világ legjobb éttermének minősítette a Restaurant Magazin 2013-ban és 2015-ben. Ezt a címet újra megkapta 2018-ban is.
Az általuk tálalt ételek hagyományos katalán módra készülnek egy kis csavarral, melyet a Michelin vezetői kreatívnak jellemeztek. További különlegessége a helynek a 60 000 üveg bor, amellyel rendelkeznek. Speciális és a világon egyedülálló ételeket prezentálnak, mint például a karamellizált olívabogyó bonsai fán tálalva. Ezekkel a specialitásokkal egészen biztosan markukban tartják az ínyencek figyelmét, függetlenül származásuktól. Eredetiségüknek köszönhető számos sikerük is. A 3 testvér megjelenhetett az Egyesült Államokban a Harvard egyetemen a tudományos és főző program részeként illetve az angol Mesterséf műsorban is.
A menü fő ételeihez elsősorban helyi hozzávalókat használnak. Az egyszerű ízek kombinációját párosítják molekuláris gasztronómiai technikákkal és nem hétköznapi megjelenítéssel. Mikor a vendégek megérkeznek az étterembe csak apró falatokat kapnak a külön válogatott fogásokból, ezt a szekciót nevezte el az étterem El Món-nak. Ilyenkor tipikusan bemutatnak 5 különböző ízt a világ 5 tájáról. Ezek tartalmazzák az étterem különleges elkészítési módjait is ezzel kellemes és figyelemfelkeltő ízélményt nyújtva a vendégeknek.
Kreáltak néhány olyan ételt és desszertet is, melyek illatokra alapulnak, például Calvin Klein vagy Bulgari illatára. Az étterem külön készített egy saját illatot is, mely a Nuvol de llimona nevet viseli a Lemon Distillation desszert után. Az illatokat az ételre kell fújni mielőtt elfogyasztanánk, mely nyilvánvalóan tovább fokozza az ízélményt.
Áraik természetesen ételenként változnak, de visszajelzések szerint átlagosan 220-300 euró/főre készülhetnek a vendégek, mely 70-100 ezer forintot jelent. Olcsónak nem nevezhető de nehezen megismételhető élményt jelent.
Mindent egybevetve az étterem tökéletesen rátapintott, hogy hogyan lehet ízlésesen furcsává, szokatlanná, mégis ízlelőbimbók számára csalogatóvá tenni egy-egy ételt, ezzel megérdemelten kerültek fel listánkra is.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930