“Most emeltek le három millió forintot a számlámról” - csalások az online piacterekenVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:“Most emeltek le három millió forintot a számlámról” - csalások az online piactereken
Forrás: Blikk videók, 2024/04/15 17:30

“Most emeltek le három millió forintot a számlámról” - csalások az online piacterekenMit tehet az ember, ha egyszer csak arra eszmél, hogy leemelték a számlájáról a megtakarításának jelentős részét? Mi történik akkor, ha az odafigyelés és megfontoltság ellenére bedől néhány rosszindulatú online csalónak? A Blikk vadonatúj online csalásokkal foglalkozó videó sorozatának első részében bemutatjuk Krisztina történetét, aki három millió forintot veszített, miután el akarta adni az online térben kislánya egy régi szőnyegét.
A CIB Bankkal összefogásban készült videó sorozatunk első részében Bártfai Gáborral, a CIB Bank információbiztonsági vezetőjével,
Forgó Mónikával, az NKI kiberbiztonsági szakértőjével és Oláh-Paulon Lászlóval, az ORFK bűnmegelőzési osztály vezetőjével közösen vizsgáljuk meg az online piactereken elkövetett csalások sémáit, illetve, hogy mit tehet az ember, ha már megtörtént a baj.
Az internetes csalások jelentős részére azért nem derül fény, mert az áldozatok szégyellik, hogy hagyták magukat átverni. A műsorunkban bemutatott emberek azért vállalták nevükkel és arcukkal történetüket, hogy másokat megvédjenek. Sajnos a csalók a manipuláció mesterei. Bárkivel megtörténhet hasonló eset, ezért kérjük, a videó alatt írjanak pozitív, együttérző kommenteket, ez sokat fog jelenteni szereplőinknek. Ha tetszik a műsor, önök is segíthetik munkánkat azzal, hogy like-olják, megosztják a videókat, így a YouTube algoritmusa több embernek mutatja majd meg őket.
Sorozatunkat hamarosan folytatjuk, addig is iratkozzanak fel a csatornára, hogy értesüljenek az új epizódokról.
Ha önökkel vagy közeli ismerősükkel történt ehhez a csaláshoz hasonló eset, kérjük, írják meg nekünk az atvertek@blikk.hu e-mail címre, amit a videó leírásában is megtalálnak a Blikk YouTube csatornáján.
Kövessen minket a közösségi médiában:
Facebook ► https://www.facebook.com/blikkhu
Instagram ► https://www.instagram.com/blikkhu/
Feliratkozás a Blikk.hu YouTube csatornájára ►
https://www.youtube.com/user/BlikkTV?sub_confirmation=1
Blikk.hu ► https://www.blikk.hu/?utm_medium=social&utm_source=youtube&utm_campaign=blikk-hu-page-post&utm_content=end-screen
#Blikk #segítségátvertekazinterneten #csalás #marketplace #átverés
#scamAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930