Richter-vezér: az infláció miatt több alapellátásban használt gyógyszer gyártása már nem éri megVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:Richter-vezér: az infláció miatt több alapellátásban használt gyógyszer gyártása már nem éri meg
Forrás: 24.hu, 2023/05/24 12:30

Richter-vezér: az infláció miatt több alapellátásban használt gyógyszer gyártása már nem éri megArról nem tud a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, hogy a magyar gyógyszergyártót is a háborús szponzorok listájára helyeznék Ukrajnában, mint az OTP-t, de más korlátozásokat már kilátásba helyeztek a vállalattal szemben, amelyekkel – mint fogalmazott a Dellában – „azt éreztették velünk, hogy nem vagyunk szívesen látva az ukrán piacon”. Ráadásul téves információk alapján jártak el velünk szemben, tehát nincs részünk barátságos bánásmódban – állítja Orbán Gábor. Az ukrajnai leányvállalat a gyógyszerellátás biztosítása mellett segélyekkel, adományokkal igyekszik megőrizni a partneri viszonyt, de sajnos néha ennél többet igényel az élet: egy kinti kollégájuk a háború katonai áldozata lett, sokan pedig külföldre menekültek.
Azok az idők viszont elmúltak, amikor napi rendszerességgel bombázták az anyacéget az orosz piac elhagyására felszólító üzenetekkel. Ezek egyik pillanatról a másikra megszűntek, mintha elvágták volna őket – mondja a vezérigazgató.
Ilyen a magyar unortodoxiában sem fordult még elő – mondja már a hazai szabályozási környezetről, amikor az ágazatot terhelő adók kivetésének módja kerül szóba. A kormánnyal folyó tárgyalásaik alapján – bár döntés még nem született - bízik benne, hogy jövőre már nem kell fizetniük a különadót, sőt, már idén elkezdődik annak kivezetése.
Eközben a gazdasági környezet sokat romlott az exportáló cégek szempontjából, az árfolyamváltozások és a béremelések együttesen a modern gazdaságtörténet legnagyobb versenyképesség-vesztéséhez vezettek az exportszektorban - állítja. Ettől független, viszont a 2007 óta befagyasztott árakkal magyarázható a hazai ellátásbiztonság megrendülése. „Az alacsony inflációs környezetben ez nem volt elviselhetetlen, de amióta kétszámjegyű infláció van, azóta egyre nagyobb arányban kerülnek az alapellátásban gyártott és kiszállított készítményeink abba a kategóriába, ami már nem éri meg nekünk” – fogalmazott a Dellában, megerősítve, hogy bizonyos készítmények gyártásával leállhatnak a cégek, mert csak veszteségük keletkezik rajtuk.
Végül arról is beszéltünk, hogy nem várt helyről tették próbára nemrég a céget. „Azt gondolta az ember, hogy ez nemzetközi irányból jön először. Nem így történt” – mondta erről Orbán Gábor.
Iratkozz fel, és ne maradj le további videóinkról sem 👉 https://bit.ly/2HWKkJo
Olvasd a legfrissebb sztorijainkat 👉 https://24.hu/
Kövess minket Facebookon 👉 https://www.facebook.com/24ponthu/
Kövess minket Instagramon 👉 https://www.instagram.com/24ponthu/
Kövess minket TikTokon 👉 https://www.tiktok.com/@24ponthu
Értesülj az elmúlt 24 óra legfontosabb híreiről és olvasd a legjobb cikkeinket hetente összegyűjtve 👉 https://24.hu/hirlevel-feliratkozas/
Töltsd le a 24.hu appot:
Androidra 📲 https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sanomamedia.hir24
iOS-re 📲 https://apps.apple.com/hu/app/24-hu-friss-hirek/id379440463
A 24.hu Magyarország egyik legolvasottabb híroldala. Küldetésünk a független, tényeken alapuló tájékoztatás és a minőségi szórakoztatás. Az a lényeg, hogy kérdezzünk, hogy megmutassuk, hogy ott legyünk, hogy segítsünk, elgondolkoztassunk, szórakoztassunk, és ha kell, leleplezzünk. Értetek: az olvasók, a nézők, a hallgatók miatt.
Legyél te is 24.hu támogató 👉 https://24.hu/tamogatas/
#24ponthu #della #richter #24hu #podcastAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2023 Június »«
2023 Június
HKSzeCsPSzoV
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930