DTK: Elviszlek magammal – Kiss László csillagászVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:DTK: Elviszlek magammal – Kiss László csillagász
Forrás: WMN Magazin, 2023/05/17 17:15

DTK: Elviszlek magammal – Kiss László csillagászKatt a feliratkozáshoz! https://www.youtube.com/channel/UCHKlicSHzHbIXcEDkvlIIkA?sub_comfirmation=1
WMN Facebook: https://www.facebook.com/wmnmagazin;
WMN nyitóoldala: https://wmn.hu/
WMN hírlevél: https://wmn.hu/hirlevel-feliratkozas
Kiss László csillagász, a ELKH (Eötvös Loránd Kutatási Hálózat) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke.
1972. augusztus 8-án született Szabadkán és Horgoson nevelkedett, ami a röszkei határ „másik” oldala. Már kisgyerekként csillagásznak készült, leginkább azért, mert talált otthon egy csillagászati könyvet és tetszettek neki a képek benne. Bár tizenévesen rendszeresen „kifosztotta” a szegedi antikváriumokat, miután átbuszozott a határon, alapvetően mindig is reál érdeklődésű volt. Amikor érettségizett, kirobbant a délszláv háború, és csak trükközéssel sikerült elérni, hogy ne kelljen bevonulnia, közben ugyanis felvették a szegedi József Attila Tudományegyetem fizika szakára (akkor épp lézerfizikus szeretett volna lenni, részben a Csillagok háborúja miatt). Végül mégis csillagász lett, és elkezdett Szegeden az egyetemen dolgozni és tanítani. Egy idő után szűknek érezte a várost, és elment kutatni Sydneybe a szintén csillagász feleségével együtt, és két fiuk kint született meg. Végül elsősorban László döntése miatt 7 év után hazajöttek – ennek szerepe volt későbbi válásuknak. Második feleségével is a munkahelyén ismerkedett meg, de ő nem csillagász, hanem könyvtáros. Kisfiuk óvodás. Róla, a magánélet és a munka, illetve a főigazgatóság és a csillagászi feladatok összehangolásáról is mesélt D. Tóth Krisztának úton egyik munkahelyéről a másikra.
Ráadásul a Covid óta hobbija a csillagászati videók készítése, YouTube csatornáját itt találjátok: https://www.youtube.com/@Kiss.Laszlo.csillagasz
Támogatóink:
Audi Magyarország (https://wwww.audi.hu)
Elektromos autó biztosítás (Allianz Autóm) | Allianz Hungária (https://www.allianz.hu/hu_HU/lakossagi/gepjarmu-biztositasok/autom-elektromos-auto-biztositas.html)
OMV | VIVA El Salvador Direct Trade kávé (https://www.omv.hu/hu-hu/toltoallomasaink/viva/viva-kavekinalat/el-salvador)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031