DTK: Elviszlek magammal – Koltai RóbertVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:DTK: Elviszlek magammal – Koltai Róbert
Forrás: WMN Magazin, 2023/04/05 18:00

DTK: Elviszlek magammal – Koltai RóbertKatt a feliratkozáshoz! https://www.youtube.com/channel/UCHKlicSHzHbIXcEDkvlIIkA?sub_comfirmation=1
WMN Facebook: https://www.facebook.com/wmnmagazin;
WMN nyitóoldala: https://wmn.hu/
WMN hírlevél: https://wmn.hu/hirlevel-feliratkozas
Koltai Róbert színész, filmrendező 1943. december 16-án született Budapesten, vagyis idén év végén lesz 80 éves. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, több díj mellett a Magyar Magyar Köztársaság Érdemrendjének középkeresztjét is megkapta.
Gyermekkorát részben a VI. kerületben, részben pedig az akkori Sztálinvárosban (ma már Dunaújváros) töltötte. Édesapja sportvezető volt, de mellette szenvedélyes szavaló, aki eseményeken és otthon is rendszeresen – és a fia emlékei szerint csodálatosan – mondott verset. Sztálinvárosi élményeinek a Csocsó című filmben állított emléket.
A kis Robi 8 évesen szeretett bele a színházba, és már 12 évesen szavalóversenyt nyert. Ennek ellenére nem vették fel elsőre a Színművészeti Főiskolára (sőt, az első rostán sem jutott túl), így vendéglátóipari tanulmányokat kezdett, de a következő évben már sikerült a felvételi. A Főiskola után az akkor induló, azóta legendássá vált kaposvári csapat tagja lett, ahonnan leginkább a Sose halunk meg című filmje sikere, és az ezzel járó kötelezettségei miatt jött el végleg, nem teljesen konfliktusmentesen. A film főszereplőjét a nagybátyjáról mintázta, Nógrádi Gáborral írták a forgatókönyvet, és a forgatás során tanulta a filmrendezést. Nyolc nagyjátékfilmet és egy sorozatot jegyez rendezőként.
Pogány Judittal van egy közös gyermekük és három unokájuk, 2006 óta nem élnek együtt. Jelenlegi élet- és alkotótársa Gaál Ildikó rendező, akivel a Batang felé című, demenciáról szóló darabot, és több ehhez kapcsolódó kifilmet is közösen készítettek. A Meghalni bárki tud című darabban (amelyet Ildikó rendezett) játszik Elek Ferenccel.
Tavaly ősszel már forgattunk egy Elviszlek magammal epizódot Koltai Róberttel – néhány héttel az agyműtétje után, de végül vele közösen úgy döntöttünk, hogy megismételjük a forgatást, így jött létre ez a beszélgetés.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930