Így neveld a (leendő) tudósodat! – Hello, WMN!Videó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:Így neveld a (leendő) tudósodat! – Hello, WMN!
Forrás: WMN Magazin, 2021/11/06 16:45

Így neveld a (leendő) tudósodat! – Hello, WMN!Hello, WMN! – egy kicsit másként…
Kurucz Adrienn kérdezi Dr. Tapasztó Orsolya kutatót (a @nemakarokbeleszolni egyik alapítóját), Dr. Kondorosi Éva akadémikust és Őríné Gombás Csilla tanítót.
Ez a téma ma már mindenki számára életbevágóan fontos. Igen, hiszen óriási a szakemberhiány, pedig épp most, egy ökológiai katasztrófa küszöbén és egy világjárvány kellős közepén lenne a legnagyobb szüksége az emberiségnek minél több okos-kreatív-képzett, tudományokban járatos elmére.
A kérdés: vajon, hogyan ösztönözhetők a fiatalok – elsősorban a tudományos-műszaki területeken magukat egyelőre kisebb arányban képviseltető lányok – arra, hogy hivatásként merjék-akarják a kutatói-fejlesztői-tervezői pályák valamelyikét választani? Erre keressük a választ a beszélgetésben.
Moderátor:
Kurucz Adrienn, a WMN főszerkesztő-helyettese
Beszélgetőtársak:
Dr. Kondorosi Éva akadémikus, mikrobiológus, kutató, az Európai Bizottság hétfős, független, tudományos főtanácsadói testületének a tagja
Őryné Gombás Csilla tanító, fejlesztő pedagógus, a Polgár Judit nevéhez is köthető Sakkpalota-módszer kidolgozója és fejlesztője
Dr. Tapasztó Orsolya fizika-kémia szakos tanár, kutató, akit a @nemakarokbeleszólni című Insta-oldalról is ismerhettek
Támogatók:
A Hello, WMN! tematikus támogatója a Morgan Stanley, dizájn-felelőse a TorTer e-Design.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930