Alma Együttes / DJ Dominique - Kackac kukac (videóklip)Videó: Állatos videók, cuki háziállatok:Alma Együttes / DJ Dominique - Kackac kukac (videóklip)
Forrás: Mese TV, 2018/11/12 12:15

Alma Együttes / DJ Dominique - Kackac kukac (videóklip)A leukémiás, daganatos gyerekekkel kapcsolatos közbeszéd olyannyira a betegségre fókuszál, hogy félő, az érintett gyerekek önazonosságát a betegség és a sorstragédia határozza meg. Pedig a gyerekekben, a beteg gyerekekben is alapvetően megvan a képesség a boldogságra. A Kackac-klip az érintett gyerekeknek az egyéni megélés dimenziójában lehetőséget adhat arra, hogy megszabaduljanak a betegség stigmatizáló jellegétől. A kopasz kukac mindenki számára, gyerek, felnőtt, egészséges és beteg embere részére egyaránt kedves „hős” lehet, akivel azonosulva a kopaszság további magyarázatra nem szoruló, többletjelentést vagy mögöttes tartalmat nem hordozó egyszerű adottságként jelenik meg. Olyan egyszerűséggel, amellyel a gyerekek a felnőttek számára akár oly bonyolultnak tűnő dolgokat is tudomásul tudják venni.
A kopasz kukac erősíti az egymás iránt való elfogadást, hozzájárul a diszkriminatív attitűdök föloldásához, csatornát nyit a beteg és egészséges gyerekek között, a gyermekek és a felnőttek társadalma között, mindezt a gyerekek boldogságra való alapvető képességére építve. Rámutat arra, hogy a betegség stigmájaként megjelenő kopaszság nemhogy elválaszt, hanem éppenséggel összeköt, kapcsolódást jelent többféle irányba.
A kopasz kukac nem a leukémiás, daganatos gyerekről szól. A klipben egy momentumként jelennek meg a beteg gyerekek, ami lehetővé teszi annak egyszerű, nem túlmagyarázott fölmutatását, hogy ilyen is van, mert ilyen az élet, de így is lehet boldog gyermeknek lenni. Azért is fontos ez, mert a társadalmi nyilvánosságban mindig a tragédia kontextusában jelennek meg ezek a gyerekek. És ez valószínűleg sajnos visszahat rájuk. A gyermekek önmagukhoz, világhoz való viszonyulása ugyanis nagy mértékben a szűkebb és tágabb társadalmi környezet által kondicionált. A kopasz kukac célja az is, hogy rekontextualizálja a beteg gyermekekről való társadalmi gondolkodást, hangsúlyozva, hogy a beteg gyerek is gyerek, akinek lételeme a boldogság. Azért kell ezt láttatni és hangsúlyozni, hogy a beteg gyerekekre gondolva a reflexszerű szánakozás helyett az öröm, a jókedv adása és átélése váljon az uralkodó gondolattá. Ha ezt a célt sikerül elérni, akkor az érintett gyerekeknek is nagyobb az esélye arra, hogy ne a betegség határozza meg az önazonosságukat. Ez pedig azért fontos, mert az öröm – nemcsak gyereknek, hanem felnőttnek is – erőt ad, esélyt a testi-lelki gyógyulásra.
A beteg gyerek is gyerek, aki nemcsak vágyik a boldogságra, hanem képes is rá. A kopasz kukac a kedves, sőt kopaszon menő figurával való azonosulás lehetőségének felkínálásával hívja fel a beteg és egészséges gyerekeket a pillanat boldog megélésére – közösen, mert együtt jó, mert a közösségnek megtartó ereje van. A kopasz kukac a betegség által izolált gyerekek magányát föl tudja oldani, vissza tudja vezetni őket a boldog gyerekek és felnőttek közösségébe.
------------
Naponta frissülő kínálatunkban majd 1000 rajzfilmet, mesefilmet, bábfilmet, láthatsz, gyerekdalokat, meséket, mondókákat hallgathatsz ezen a csatornán az egyszervolt.hu és a mese.tv kínálatából!
Iratkozz fel Youtube csatornánkra:
http://www.youtube.com/user/mesetv?annotation_id=annotation_1672600493&feature=iv&src_vid=dex4-ceSptk&sub_confirmation=1
Nézd még több mesét és gyerekdalt a Mese TV csatornán:
http://www.youtube.com/user/mesetv
Keresd a matiné összeállításokat (lejátszási listák) a hosszabb egybefüggő műsorokért!
Csatlakozz az egyszervolt.hu FaceBook közösséghez!:
https://www.facebook.com/Egyszervolthu?fref=ts
Kövesd a legfrissebb posztokat a mese TV Google Plus felületén:
https://plus.google.com/101308139675924838703/posts
Kövess minket a Twitteren:
http://twitter.com/MeseTvAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930