Híreink: XIV. Versmaraton és domborműavatás a Költészet napja alkalmábólVideó: Regionális hírek, események:Híreink: XIV. Versmaraton és domborműavatás a Költészet napja alkalmából
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/04/22 18:00

Híreink: XIV. Versmaraton és domborműavatás a Költészet napja alkalmábólA magyar költészet napja alkalmából a hagyományokat követve ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak Őrmezőn a Költők Parkjában. Az esemény dr. László Imre polgármester és Barabás Richárd alpolgármester köszöntőjével vette kezdetét. A program részeként a rangos költőket felsorakoztató dombormű kiállítás ezúttal két új alkotással is bővült, Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kezdeményezésére. Felavatták Újbuda díszpolgára Kalász Márton, Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas, Stephanus-díjas költő, író, műfordító, illetve Zelei Miklós költő, író, újságíró domborművét. Emellett koszorúzást tartottak Kormos István, Kálnoky László, Zelk Zoltán, Zelei Miklós illetve Kalász Márton költők domborműveinél.
A XIV. Versmaraton keretein belül a délelőtt a Katáng zenekar koncertjével kezdődött, délután pedig „Nyílt Szín – szavalatok napestig” címmel Szavalók, slammerek, hangszeres előadók produkcióit láthatták az érdeklődők. A résztvevők a helyszínen megtekinthették a RajzVERSem rajzpályázat kiállítását, illetve a Zelk Zoltán Emlékszobát az Őrmezei Általános Iskolában.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031