Híreink: A törvényt átlépve vágják a fákat a Hamzsabégi sétányonVideó: Regionális hírek, események:Híreink: A törvényt átlépve vágják a fákat a Hamzsabégi sétányon
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/03/25 16:30

Híreink: A törvényt átlépve vágják a fákat a Hamzsabégi sétányonMa megkezdődtek a Déli Körvasút építést előkészítő fakivágások a Hamzsabégi sétányon, erről Mészáros Lőrinc cége, a kivitelező V-Híd Zrt. reggel tájékoztatta az önkormányzatot. A vállalkozó azonban erre nem kapott engedélyt a kerülettől. Az értesítéshez csatolták az V. kerületi jegyző – mint kijelölt eljáró hatóság – levelét, amely az irtás megkezdését azzal indokolja, hogy a Lex Újbudaként ismert vasúti törvénymódosítás értelmében vasútvonal fejlesztés esetén az építtető tulajdonosi hozzájárulás nélkül léphet be és végezhet munkát az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok területén, amennyiben erről tájékoztatja a tulajdonost. Utóbbi a munkavégzést „tűrni köteles”, azt nem akadályozhatja, ezekért ellenértéket nem számolhat fel.
„Az iktatószám és ügyintéző nélküli tájékoztató levél ezzel azt állítja, semmilyen hatósági eljárást nem kell lefolytatnia” – magyarázta Bakai-Nagy Zita alpolgármester, aki szerint ezzel a hatóság törvényt sértett, hiszen a hivatkozott törvényi bekezdés nem jelenti azt, hogy a hatósági eljárás elhagyható. Az eljárás során ráadásul határozatban kell rögzíteni a fapótlás módját és mértékét. „Ez nem történt meg, helyette egy odavetett tájékoztatás alapján elkezdték letarolni a sétány fáit” – tette hozzá a vezető, majd arról tájékoztatott, az önkormányzat felszólította a helyettes államtitkárt, azonnal állítsa le a munkálatokat, mert az eljárásjogot sért. „Felháborító, ami történt, ezért feljelentést fogunk tenni” – jelentette ki Bakai-Nagy Zita.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930