Híradó 2023.03.28.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2023.03.28.
Forrás: Bajai TV, 2023/03/28 18:30

Híradó 2023.03.28.Idén is fürdőkben pihennének a magyar családok húsvétkor. Minden harmadik ünnepi belföldi foglalás wellness-szálláshelyre szól, közülük is a legnépszerűbbek a fürdővárosokban lévő hotelek. Míg Budapesten főként külföldi turisták szállnak meg, addig környékünkön, a Dél-Dunántúlon Pécs, Harkány és Villány tartozik a keresettebb útvonalak közé elsősorban a magyarok körében, de sokan utaznak Szeged környékére is.
Készítette: Szombati Krisztina – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Schmidt Ferenc, régióvezető, Dél-Dunántúli Régió, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Halmosi Judit, tulajdonos, Duna Wellness Hotel, Baja
Az áprilisi óvodai beiratkozást megelőzően minden évben nyílt napokat hirdetnek az intézményekben. A játékos foglalkozások keretében a szülők és a leendő óvodások megtekinthetik az egyes csoportokat és a pedagógusokkal is találkozhatnak. A Kinizsi utcai tagintézményben a héten tematikus programokat szerveznek, így a legkisebbek többek között a horvát népszokásokkal is megismerkedhetnek.
Készítette: Torda Adrienn – Barna Szabolcs
Megszólaló:
Szikinger Etelka, óvodavezető, Bajai Óvodaigazgatóság Kinizsi utcai Tagóvodája
Újabb előadásra várta az érdeklődőket a Múzeumbarátok Köre Alapítvány. A szervezet az elmúlt éveben indított el a Történelem a filmen című sorozatát, amely keretében többek közt a diktátorok és a közismert történelmi személyiségekről tudhat meg érdekességeket a közönség. Hétfőn este ezúttal Magyarország egykori kormányzója, Horthy Miklós élete került előtérbe.
Készítette: Torda Adrienn – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Romsics Ignác, egyetemi tanár
Gscheidt Szilvia, kuratóriumi elnök, Múzeumbarátok Köre Alapítvány
Szombaton Baja adott otthont az U20-as röplabdás lányok legutóbbi fordulójának. A Sugovica Sportiskola tornacsarnokában 5 mérkőzést rendeztek. A bajai lányok végül egy győzelemmel és két vereséggel zárták a napot.
Készítette: Moóri Dorottya – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Dely-Pálinkás Anikó, edző, Sugovica Sportiskola SE
Garajszki Lilla, Sugovica Sportiskola SEAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930