Híradó 2023.03.27.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2023.03.27.
Forrás: Bajai TV, 2023/03/27 18:30

Híradó 2023.03.27.100 évvel ezelőtt, 1923-ban indult el Baján a női felső kereskedelmi oktatás. Az évek során jelentős változáson ment keresztül az ágazat, a jelenlegi duális képzésben pedig már megjelent a kereskedelmi és webáruházi technikus képzés is. A jubileumi évet méltón ünnepelhették a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskolában, ugyanis a webáruházi technikusok a közelmúltban országos versenyt nyertek Kaposváron.
Készítette: Szombati Krisztina – Barócs Eszter
Megszólalók:
Bernáth Gitta, oktató, Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola
Páli Zsófia, diák, Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola
Kiss István, diák, Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola
Harmadik alkalommal hirdették meg a városban a Zongoramesék Nemzetközi Zongorahangversenyt. Az Ari-Bencses Anikó ötlete nyomán indult kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak, idén mintegy 370 fiatal vett részt az online versenyen. A gálakoncerten a legszebb zongoraművek csendültek fel, a legeredményesebb növendékek pedig ajándékokkal is gazdagodtak az est végén.
Készítette: Torda Adrienn – Barócs Eszter
Megszólalók:
Ari-Bencses Anikó, zongoratanár, Bajai Liszt Ferenc AMI
Bősze Ádám, zenetörténész
Marázi-Vuity Adél, növendék, Bajai Liszt Ferenc AMI
Szokolayné Pásztor Edina, pedagógus, Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, Budapest
Díjátadó ünnepséggel egybekötött kiállításmegnyitóra várta az érdeklődőket szombaton délután a Duna Fotóklub Egyesület. A szervezet által harmadik alkalommal meghirdetett Délvidék Fotópályázatra minden eddiginél több alkotással jelentkeztek amatőr és profi fotósok. Az elfogadott pályaművekből a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nyílt tárlat, amelynek keretében minden kategória első három helyezettje átvehette a neki járó elismerést.
Készítette: Farády-Margit Edina – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Kellnerné Felső Sára, elnök, Duna Fotóklub Egyesület
Bedi Gyula, Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke
Bartus Dávid, fotós
Fischbackné Horváth Ildikó, fotós, Duna, Fotóklub Egyesület
A bajai Rotary Club az idei évben is három jótékonysági futóversenyen várja a sportolni vágyókat. Az első, tavaszi rendezvényen futva és gyalog is teljesíthették a résztvevők az adott távokat. A jelentkezők listája ezúttal is hosszúra nyúlt, több mint 400 diák, tanár és szülő állt rajthoz a Petőfi-szigeten.
Készítette: Moóri Dorottya – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Sipos János, Rotary Club Baja
Csengő Bence, tanuló, Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye
Nuberné Honti Ivett, igazgató-helyettes, MNÁMK Általános Iskola alsó tagozatAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930