A képviselőség tulajdonképpen egy szolgálatVideó: Regionális hírek, események:A képviselőség tulajdonképpen egy szolgálat
Forrás: Buda Környéki TV, 2022/11/29 00:45

A képviselőség tulajdonképpen egy szolgálatA novemberi testületi ülésen döntés született többek között a csapadékvíz-elvezetési infrastruktúra tárgyában és a projekt építése így elindulhat. A kivitelezőt kiválasztottuk. Ezenkívül természetesen a TOP Pluszos pályázat óvoda bővítése is folyamatban van. A játszótér felújításáról is döntöttünk a műszaki ellenőr megbízásának tekintetében. Járdaépítés az Árvalányhaj utca és az 1-es számú főút között, erről is döntés született. A Liget utcai kandelábert – ami évek óta probléma – helyreállítjuk. Ezenkívül a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sporteszközökkel gazdagodik, amit az önkormányzat fog finanszírozni.
A herceghalmi pedagógusok pedig a polgármesteri jutalomkeret, illetve a civilkeret terhére 3,6 millió Ft támogatásban fognak részesülni.
Az időskorúak támogatásáról is döntött Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete: ebben az évben a 65 éven felüliek 10.000 Ft-os támogatásban részesülnek.
Az Abacus Hotel Kft.-vel földbérleti megállapodás született, ami már elkerített rész bérlésének tárgyában. A szóbeszéddel ellentétben a Liget utcai park továbbra is Herceghalom közösség tulajdona marad és nem fogjuk bérbe adni az Abacus Hotelnak. Az általános iskolai közétkeztetés kapcsán kiírt pályázat közbeszerzés nem hirdetett nyertes pályázatot, úgyhogy újra kifogjuk írni e tárgyban a pályázatunkat.
Takarékossági programot fogadott el a képviselő-testület, aminek a legfontosabb üzenete, hogy az oktatási és nevelési intézmények működését garantálni- és biztosítani fogjuk. Ezenkívül biztosítjuk a köz- és személy biztonságot is. A kulturális programokat pedig meg fogjuk tartani. Ha a KEK (Kulturális és Egyházi Központ) hétköznapokon nem használt, akkor nyilvánvaló, hogy nem fogjuk fel fűteni, de helyette helyet biztosítunk a hétköznap megtartandó programoknak a könyvtárban, illetve a polgármesteri hivatal tanácskozótermében is.
A novemberi testületi ülésen két fontos dolog történt még: Kazány Tibor alpolgármester lemondott tisztségéről, illetve képviselő-testületi tagságáról, tehát mandátumáról.
Dr. Szendrei Bence lemondott a pénzügyi és településfejlesztési bizottság elnöki posztjáról és a pénzügyi és településfejlesztési bizottság tagságáról.
Szeretném megköszönni mindkét képviselőtársaimnak azt a munkát, amit több éven keresztül kifejtett. Harcostársam Szendrey Bence gyakorlatilag 2014-től dolgozott együtt velem, illetve dolgozunk együtt és mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolok mindkét képviselővel.
2019 után a felálló testület rengeteg dolgot oldott meg, egy kaotikus helyzetet örökölt, amin lassan-lassan úrrá lett. Mára elmondhatjuk, hogy egy nagyon hatékonyan és jól működő bizottságokat és egy jó testületet tudhatunk magunkénak.
Rengeteg koncepciót dolgozott ki, terveket szőtt, illetve stratégiát épített a működésre. Rengeteg tervvel és projekt előkészítéssel büszkélkedhetünk.
Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 3 év alatt sínre állítottuk együtt közösen az önkormányzatot. Sínre állítottunk számos projektet, aminek már csak a megvalósítása van hátra.
A képviselőség tulajdonképpen egy szolgálat. Van olyan élethelyzet, amikor az embernek mérlegelnie kell, hogy ha már nem tudja 100%-osan képviselni a közösséget – mert gyermekeik születtek vagy azért mert vállalkozást indított, ami miatt nem tud annyi energiát belefektetni, ami a képviselőséggel jár és a képviselőség megkíván.
A megkezdett munkát mi tovább folytatjuk, a bizottságok eddig is és ezután is hatékonyan fognak működni és igyekszünk mindig olyan döntéseket hozni, ami a teljes képviselő-testület konszenzusán alapszik.
Ez azt jelenti, hogy addig tárgyalunk a bizottságon egy-egy ügyet, egy-egy napirendet, amíg egy olyan döntés nem születik, ami mindenki számára támogathatóvá válik.
Ezúton köszönöm még egyszer a két képviselő munkáját. Nélkülük nehezebb lesz, de meg fogjuk oldani a feladatot.
Csizmadia Zsuzsanna, Herceghalom polgármestereAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930